Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Užuot TAI išmetę, sumaišykite su vandeniu ir laistykite paprikas. Tai jas maitina ir stiprina

Paprikos yra skanios ir populiarios daržovės, iš kurių galima paruošti daugybę patiekalų. Dažnai nusprendžiame jas auginti savo daržuose, nes, esant palankioms oro sąlygoms, jas labai lengva prižiūrėti. Jei norite, kad krūmai duotų gausų derlių, paruoškite trąšas paprikų daigams.

Šiandien galima rasti daugybę patiekalų iš paprikų receptų, tarp jų – sriubų, padažų ir labai įspūdingų įdarytų paprikų. Vasaros sezono metu šios daržovės dažnai atsiduria ant grilio grotelių, nes tai ideali alternatyva mėsai. Dėl šios priežasties verta jas sėti patiems arba įsigyti daigų, tačiau prieš tai perskaitykite, kaip teisingai jas auginti.

Kaip auginti paprikas?

Mūsų klimato sąlygomis patartina rinktis auginti paprikas vazone, nes ši daržovė mėgsta aukštą temperatūrą ir saulę. Taip pat turėtumėte pasirinkti laidų ir derlingą substratą, pavyzdžiui, kompostą. Todėl paprikoms sodinti puikiai tiks substratas pomidorams. Taip pat svarbu yra sėklų sodinimo gylis, kuris turėtų būti 0,5-1 cm, o atstumas tarp daigų – iki 3 cm. Tik praėjus ne daugiau kaip 20 dienų po paprikų pasėjimo sėklos turėtų pradėti dygti.

Dokarmiacz sadzonek papryki, fot. pixabay

Kokias sąlygas mėgsta paprikos?

Kad paprikų daigai tinkamai augtų, jiems reikia saulės, todėl patartina juos laikyti ant pietinės palangės. Tačiau vasarą venkite tiesioginių saulės spindulių, nes tai gali nudeginti šių daržovių lapus. Geriausia temperatūra paprikoms auginti yra 19-30 laipsnių Celsijaus, jei ji nukris iki 14 laipsnių Celsijaus, daigų vystymasis sulėtės. Augalas mėgsta nuolat drėgną substratą, todėl patartina paprikas laistyti drungnu vandeniu, pastovėjusiu bent 24 valandas. Vasaros sezono metu, jei karšta, augalus verta laistyti net kelis kartus per dieną. Paprikas tręškite kartą per dvi savaites, geriausia – naminėmis natūraliomis trąšomis.

Dokarmiacz sadzonek papryki, fot. pixabay

Kuo tręšti paprikų daigus?

Trąšoms paruošti reikės: vandens, svogūnų lukštų ir medžio pelenų (iš kepsninės ar židinio). Pirmiausia reikia užvirinti 1 litrą vandens ir į jį sudėti kelių svogūnų lukštus. Palaukite apie 5 minutes, kol susidarys nuoviras, ir atidėkite jį į šalį, kad atvėstų. Vėliau nuovirą tiesiog perkoškite, supilkite į stiklainį ir galiausiai įdėkite ne daugiau kaip 5 valgomuosius šaukštus medžio pelenų. Šios naminės trąšos taip pat puikiai tiks pomidorams tręšti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ištroškęs organizmas: veiksmingi būdai, kaip išgerti daugiau vandens

Vanduo – gyvybės šaltinis, būtinas kiekvienai mūsų kūno ląstelei. Jis dalyvauja daugybėje procesų: nuo maistinių medžiagų transportavimo iki kūno temperatūros reguliavimo. Vis dėlto, daugelis...

Weekly Bad Sign (2025-17 savaitė): Pasiruoškite! Baisi prietara kelia grėsmę šiems Zodiako ženklams—ar jūs esate pavojuje?

Pasiruoškite laukiniam pasivažinėjimui! 🚀 Kai kurie ženklai susiduria su rimtais astrologiniais iššūkiais šią savaitę. ⚡ Į ką turėtumėte atkreipti dėmesį? Pasinerkite giliau, kad perskaitytumėte...
---