Jei norite, kad šiemet agurkų derlius būtų gausus, o daržovės skanios ir sultingos, verta pagalvoti apie maistingąsias medžiagas. Jos padės tai padaryti, net jei auginate nedidelį agurkų kiekį. Šioje situacijoje puikiai tiks paprastos naminės agurkų trąšos, kurias galite pasigaminti patys.
Agurkams tręšti galite naudoti kelis produktus, kurių tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Sužinokite, kaip iš jų pasigaminti paprastas trąšas, taip pat pateiksime patarimų, kaip tai gali padėti jūsų derliui. Jums reikės mielių, pieno ir dilgėlių.
Geriausi naminių trąšų agurkams receptai
Šiame straipsnyje sužinosite geriausius trąšų agurkams receptus, pagal kuriuos galite pasigaminti patys:
Pieno pagrindu pagamintos trąšos
Pienas suteikia augalams kalcio ir keletą kitų maistinių medžiagų bei mineralų. Dėl to jūsų agurkai taps sveikesni ir jų derlius sezono metu bus gausesnis. Be to, dėl pieno savybių jie mažiau sirgs (ypač grybelinėmis ligomis) ir mažiau bus pažeidžiami kai kurių kenkėjų. Pieno pagrindu pagamintoms trąšoms agurkams paruošti reikės nugriebto pieno be jokių konservantų. Sumaišykite jį su vandeniu santykiu 1:10 ir supilkite į purkštuvą. Tirpalas jau paruoštas agurkams tręšti.
Mielių trąšos
Mielės yra viena geriausių maistinių medžiagų, kurias galite naudoti daugeliui daržovių. Pirmiausia jos naudojamos todėl, kad puikiai apsaugo augalus nuo visų grybelinių ligų. Tačiau tai ne vienintelis jų privalumas. Kalbant apie agurkus, šios trąšos skatina jų augimą, stiprina šaknų sistemą ir palengvina vandens bei mineralinių medžiagų pasisavinimą. Viename litre šilto vandens ištirpinkite 10 g sausų mielių ir įberkite dar du valgomuosius šaukštus cukraus. Mišinį atidėkite kelioms valandoms saulėtoje vietoje. Prieš laistydami šiuo mišiniu, turite jį atskiesti šiltu vandeniu santykiu 1:5. Po kiekvieno augalo šaknimis paliekite maždaug po litrą trąšų.
Dilgėlių trąšos
Dilgėlių trąšos yra puikus didelio kiekio lengvai pasisavinamo azoto šaltinis agurkams. Dėl šios priežasties jos labai veiksmingai skatina jų augimą. Pririnkite šviežių dilgėlių ir pripildykite jomis 2/3 bet kokio indo (geriausia didelio). Tada pripilkite jį iki kraštų vandens ir pastatykite kur nors fermentuotis (atkreipkite dėmesį: kvapas gali būti įkyrus). Po savaitės ar dviejų tirpalas turėtų būti paruoštas naudojimui. Tai atpažinsite pagal tai, kad jis nustos putoti. Praskieskite jį vandeniu santykiu 1:10 ir laistykite agurkus.