Šiomis natūraliomis trąšomis pomidorus reikėtų patręšti iš karto po pasodinimo. Tai padės jiems greičiau įsitvirtinti ir pagreitins jų augimą. Stiebai bus stori ir tvirti, o tai yra puikus pagrindas gausiam derliui.
Apie šias trąšas prieš daugybę metų man papasakojo močiutė, kuri niekada nenaudojo cheminių trąšų, tačiau pomidorų derlius visada buvo labai gausus.
Du stebuklingi ingredientai trąšų ruošimui
Šių trąšų ruošimui prireiks vos 2 ingredientų, kuriuos tikriausiai turite savo namuose.
Pirmasis ingredientas yra mielės.
Mielės yra unikalus produktas.
Jose gausu įvairių biologiškai aktyvių medžiagų, mineralų ir vitaminų.
Antrasis ingredientas yra pomidorų tyrė.
Joje taip pat yra daug biologiškai aktyvių medžiagų, naudingų dirvožemio mikroorganizmams ir augalo šaknų sistemai.
Jums reikės:
- 1/2 l vandens
- 2 valg. š. pomidorų tyrės
- 100 g šviežių mielių
Paruošimas ir naudojimas:
Į stiklainį įpilkite pusę litro vandens.
Įmaišykite pomidorų tyrę.
Įdėkite šviežių mielių.
Gerai išmaišykite.
Kad mielės veiktų dar aktyviau, įberkite šiek tiek cukraus.
Vanduo turi būti šiltas.
Leiskite pastovėti 20-30 minučių.
Šį koncentruotą tirpalą praskieskite 10 litrų vandens.
Šis vanduo taip pat turėtų būti šiltas.
Praskieskite vandeniu (1:5), ir šiuo tirpalu palaistykite pomidorus (1 l trąšų atskieskite 5 l vandens).
Jei žemė sausa, pirmiausia pomidorus palaistykite švariu vandeniu.
Kiekvieną sodinuką palaistykite 1 l paruoštų trąšų.
Šias trąšas geriausia naudoti 4 ar 5 dieną po pomidorų pasodinimo.
Sėkmės!