Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Niekada nesodinkite paprikų ar pomidorų be šios priemonės: jos dėka daigai tampa stipresni!

Yra paprastas ekologiškas būdas prisotinti dirvožemį naudingomis maistinėmis medžiagomis.

Auginkite sveikus, stiprius daigus ir nepamirškite prieš sodindami juos į dirvą įberti toliau išvardytų medžiagų.

Ši natūrali trąša paruošiama per minutę ir nieko nekainuoja!

Paruoškite ją vadovaudamiesi šia pamoka iš „YouTube” kanalo.

Šiose trąšose yra visų svarbių elementų, kurių reikia mažiems daigams.

Naudokite svogūnų lukštus, kuriuos, kitu atveju, išmestumėte į šiukšliadėžę.

Juose yra mineralų, aminorūgščių, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų.

Jos stabdo patogeninės mikrofloros augimą ir atbaido kenkėjus.

Procedūros eiga:

Paimkite svogūnų lukštus.

Žirklėmis sukarpykite juos mažais gabalėliais.

Juos galima dėti tiesiai į dirvą ir auginti daigus.

Tiesiog sumaišykite juos su dirvožemiu.

Šis santykis turi būti toks: 1 dalis lukštų ir 4 dalys dirvožemio.

Svogūnų lukštai palaipsniui suyra ir ilgai maitina daigus.

Be to, iš svogūnų lukštų galite paruošti nuovirą.

Vieno litro talpos indą iki trečdalio pripildykite svogūnų lukštais, t. y. maždaug 10 g.

Tada iki pat viršaus užpilkite juos karštu vandeniu.

Uždarykite indą dangteliu ir palikite keletą dienų pabūti.

Tuomet nuovirą perkoškite ir atskieskite 2 litrais vandens.

Paruoštą trąšą galima naudoti šaknų laistymui ir lapų apipurškimui.

Naudokite kartą per 2-3 savaites, kai pasirodo pirmieji lapai.

Daugiau informacijos rasite šio straipsnio pabaigoje pridėtame vaizdo įraše.

Svogūnų lukštai žydinčioms gėlėms

Svogūnų lukštai, kurie mums yra atliekos, yra tiesiog vitaminų bomba mūsų sodui ir gėlėms.

Nereikia leisti pinigų trąšoms, kai reikalingą maistinę medžiagą galite labai lengvai pasiruošti namuose.

Procedūros eiga:

Paimkite svogūnų lukštus ir sudėkite juos į stiklainį.

Užpilkite vandeniu, uždarykite dangteliu ir palikite 2 dienas kambario temperatūroje.

Praėjus šiam laikui pastebėsite, kad vandens spalva patamsės.

Atidarykite dangtelį, perpilkite vandenį į švarų stiklainį, kad tirpalas būtų skaidrus ir neliktų svogūnų lukštų.

Šį neskiestą tirpalą galite naudoti tiesiai kaip trąšą kambariniams arba sodo augalams.

Jis taip pat veikia kaip veiksminga muses atbaidanti priemonė.

Svogūnų lukštuose yra vitaminų A, B ir vitamino C.

Juose taip pat yra kalio, magnio, kalcio, jodo, fosforo ir sieros.

Stiklainyje likusius svogūnų lukštus galite drąsiai naudoti dar kartą.

Vėl užpilkite juos vandeniu, palikite 2 dienas pastovėti, ir tirpalas vis dar bus vertingas.

Su šiomis trąšomis jūsų gėlės sužydės.

Sėkmės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---