Ar pastebėjote, kad jūsų agurkų lapai pradėjo gelsti?
Priežastis gali būti tam tikrų maistingųjų medžiagų trūkumas, kurį padės išspręsti tinkamas agurkų tręšimas.
Vadovaukitės šiais patarimais, kad išsirinktumėte tinkamą sprendimą ir jūsų agurkai augtų sveiki!
- Jei sausi tik lapų kraštai, juos reikia patręšti magniu ir kaliu.
- Pasirodžius ūgliams ir jiems išaugus iki 3-4 lapų, juos reikia patręšti šiuo tirpalu:
Vakare duonos kepalą sumaišykite su kibiru vandens.
Ryte sutrupinkite duoną ir įpilkite nedidelį buteliuką jodo.
Praskieskite tirpalą santykiu – 1 litras tirpalo kibirui vandens (likusią dalį supilkite į butelius ir laikykite rūsyje ar kitoje vėsioje, tamsioje vietoje, kad galėtumėte naudoti vėliau).
Agurkus šiuo tirpalu patręškite kartą per 2 savaites.
- Kibire sumaišykite 2 litrus išrūgų su 150 g cukraus.
Šiuo tirpalu palieti paprikos ir agurkai žydės ir duos gerą derlių.
- 700 g svogūnų lukštų sumaišykite su 10 litrų vandens.
Leiskite užvirti.
Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu.
Palikite pastovėti apie 12-14 valandų.
Gautą tirpalą perkoškite, gerai nusunkite svogūnų lukštus ir palikite tirpalą dar pastovėti.
Tada 2 litrus praskieskite 8 litrais vandens ir palaistykite juo agurkus.
- Pasirūpinkite, kad agurkams netrūktų vandens.
Jei jo truks, agurkai sunkiai augs, o vaisiai bus kartūs.
- Jei ant pageltusių lapų lieka žalios linijos, augalui reikia geležies ir mangano, bet jei gelsta tik viršutiniai lapai, reikia vario.
Linkime gero derliaus!