Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Daigus palaistykite šiomis trąšomis: stiebai sustorės, lapai taps ryškiai žali, o augalai bus kaip niekad stiprūs!

Ar ketinate darže auginti daržoves? Daugelis iš jūsų tikriausiai jau turite pasisodinę pomidorų, agurkų ar paprikų daigų ant palangių. Šiandien pasidalinsime tręšimo būdu, kuris laikomas vienu veiksmingiausių ir skirtu būtent daigams sustiprinti.

Rezultatus pamatysite per trumpą laiką, o viską, ko jums reikės, rasite savo namuose.

Trąšas sudaro du natūralūs ingredientai:

  • Svogūnų lukštai
  • Cukrus

Ką gali šios paprastos trąšos?

Svogūnų lukštai

Svogūnų lukštai yra vienas naudingiausių natūralių maistinių medžiagų šaltinių augalams.

Juos rekomenduojama naudoti ne tik daržovių daigams, bet ir kitiems augalams.

Šioje natūralioje žaliavoje gausu vitaminų, mineralų ir makro bei mikro elementų, būtinų visaverčiam augimui.

Svogūnų lukštuose taip pat yra fitoncidų, pavyzdžiui, kvercetino, kuris pasižymi baktericidinėmis savybėmis.

Jis taip pat padeda išvengti daigų grybelinių ligų.

Cukrus

Antroji sudedamoji dalis yra cukrus, kuris dirvožemyje skyla į gliukozę ir fruktozę, ir suteikia augalams energijos, reikalingos gyvybiniams procesams.

Gliukozė yra naujų lapų bei šaknų sistemos struktūros pagrindas.

Ji ypač naudinga augalams su silpna šaknų sistema, nes padeda daigams tapti stipresniems.

Norint paruošti svogūnų lukštų nuovirą, reikia vieno didelio svogūno lukštus užpilti 1 litru virinto vandens ir palikti 2 dienas pastovėti.

Nusunkus reikia įdėti 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir gerai išmaišyti, kol jis visiškai ištirps.

Šia trąša galima tręšti ir daigų šaknų sistemą, ir lapus. Šios trąšos naudojimo proporcijos yra santykinės, daigus sunku pertręšti, todėl galima laistyti iš akies. Rekomenduojama naudoti kartą per 10-14 dienų.

Stebuklinga priemonė net kambariniams augalams

Įsigiję kambarinių augalų ir pasistatę juos ant palangės tikimės, kad jie kasdien mus džiugins ir gražiais žaliais lapais bei gausiais žiedais puoš mūsų interjerą.

Deja, daugelis iš mūsų pamiršta tinkamos kambarinių augalų priežiūros taisykles ir tai, kad jiems reikalingos maisto medžiagos, kurių jie negali gauti tik iš dirvožemio.

Todėl tinkamos priežiūros pagrindas yra ir tinkamas tręšimas.

Yra daug natūralių trąšų, kurios augintojams puikiai pasiteisino, o šiandien siūlome jums jų receptą.

Šias trąšas galite greitai ir nebrangiai pasigaminti iš visiems prieinamų ingredientų.

Pagrindinis ingredientas yra svogūnai.

Svogūnų sultys turi didžiulę naudą augalams, nes jose gausu vitaminų.

Jose yra vitamino C, vitamino B6 ir folio rūgšties bei daug kalcio, magnio, geležies, chromo ir fosforo.

Šie elementai naudingi ir žmonėms, ir augalams.

Iš šios žaliavos pagamintos trąšos padės augalams sveikai augti ir skatins žydėjimą, todėl galėsite džiaugtis savo gėlių grožiu ištisus metus.

Jums reikės:

  • raudonųjų svogūnų

Gaminimo eiga:

Norėdami paruošti šias trąšas, išspauskite iš svogūno sultis į stiklinę, įlašinkite apie 4-5 lašus vandens ir užpilkite augalą ties šaknimis.

Svogūnų lukštai

Turbūt esate girdėję, kad svogūnų lukštai yra labai naudingi sode ir net kambariniams augalams. Iš tiesų jie yra puiki organinė trąša, kuri ne tik suteikia augalams reikalingų maistinių medžiagų, bet ir atbaido muses.

Svogūnų luobelės, kurios mums yra tik atliekos, yra tiesiog vitaminų bomba mūsų sodui ir gėlėms.

Nereikia leisti pinigų trąšoms, kai reikiamą maistinę medžiagą labai lengvai galite pasiruošti namuose.

Gaminimo eiga:

Paimkite svogūnų lukštus ir supresuokite juos į stiklainį.

Užpilkite vandeniu, uždarykite dangteliu ir palikite 2 dienas kambario temperatūroje. Praėjus šiam laikui pastebėsite, kaip vandens spalva patamsės.

Atidarykite dangtelį, perpilkite vandenį į švarų stiklainį, kad tirpalas būtų skaidrus ir neliktų svogūnų lukštų. Šį neskiestą tirpalą galite tiesiogiai naudoti kaip trąšą kambariniams arba sodo augalams tręšti.

Jis taip pat puikiai veikia kaip veiksminga muses atbaidanti priemonė.

Svogūnų lukštuose yra A, B ir C vitaminų.

Juose taip pat yra kalio, magnio, kalcio, jodo, fosforo ir sieros.

Likusius stiklainyje svogūnų lukštus galite drąsiai naudoti dar kartą. Vėl užpilkite juos vandeniu, vėl palikite 2 dienas ir tirpalas vis dar bus vertingas.

Su šia maistine medžiaga jūsų kambariniai augalai bus pilni žiedų, o daržovės taip pat puikiai klestės!

Sėkmės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---