Bulvės iš tiesų gali būti vadinamos nacionalinėmis daržovėmis, bet visada gaminame jas tai pat! Bulvių košės, skrudintos, troškintos ar keptos.
Kada nors bandėte kepti bulves rankovėje? Užsirašykite naują idėją, kuri paįvairins dienos meniu!
Pagrindinis receptas
1 kg bulvių
3-4 skiltelės česnako
3 šaukštai. augalinis aliejus
pagal skonį – juodieji pipirai.
Paruošimas
1. Nuplaukite ir išvalykite bulves. Jei turite šviežių bulvių, kepkite su žieve. Supjaustykite dideles bulves į ketvirčius.
2. Perspauskite česnaką per spaustuvą arba smulkiai supjaustykite.
3. Įdėkite į dubenį bulves, česnakus, aliejų ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
4. Paruoškite rankovę ir sudėkite į ją bulves.
5. Įdėkite maišelį ant kepimo skardos. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 40-60 minučių.
Plius rankovėje kepti bulves paprasčiau, po jos orkaitėje nėra purslų ir riebių dėmių. Maisto gaminimas yra malonumas! Ir gaunasi labai skanus patiekalas!