Saugokitės svogūnų, nes nors tai ir yra nuostabi priemonė, jei nesiimsite tinkamų priemonių, galite susirgti. Svogūnai gali būti bakterijų magnetas.
Mes pasakysime 1919 m. Įvykusią istoriją ir parodysime, kas sukėlė šią epidemiją.
1919 m., Kai gripo epidemija pasaulyje nužudė 40 milijonų žmonių, Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo gydytojas, kuris apsilankė pas daugelį ūkininkų ir padėjo jiems kiek tik galėjo.
Daugelis susirgo ir mirė. Tačiau šis gydytojas atvyko į vieną iš namų ir, netikėtai, visa šeima buvo sveika. Gydytojo paaiškinimas buvo, kad žmona skirtinguose namo kambariuose padėjo nuluptus svogūnus.
Gydytojas negalėjo patikėti ir paprašė vieno iš svogūnų lukštų, kad patikrintų jį mikroskopu. Tiesą sakant, jis nustatė, kad gripo virusas buvo prikibęs prie lukštų.
Kitas asmuo kalbėjo apie savo asmeninę pneumonijos gydymo patirtį ir jo būklė buvo rimta. Ši moteris sužinojo apie atvejį, kai kažkas supjaustė svogūną ir įdėjo į didelį stiklainį. Tada ji pastatė stiklainį šalia paciento per naktį. Kitą rytą svogūnai buvo juodi, padengti mikrobais.
Svogūnai buvo beveik supuvę, o paciento būklė pagerėjo. Tiesa, kad padedant svogūnus ir česnakus šalia, buvo išgelbėta daugelis žmonių per didįjį marą Europoje.
Šios daržovės turi galingas baktericidines ir antiseptines savybes ir tai buvo populiariosios išminties dalis.
Įdomu tai, kad kartais turime skrandžio problemų ir mes nežinome, ką daryti. Galbūt kaltininkas yra svogūnas, nes jis sugeria bakterijas.
Todėl mes neturėtume valgyti išlukštentų svogūnų, kurie liek virtuvėje kurį laiką. Nulupti svogūnai negali būti laikomi paprastai, jie turi būti įdėti į sandarius indus ar stiklainius.
Nulupti ir palikti svogūnai gali būti nuodingi! Kaip sakėme, svogūnai yra puikus magnetas bakterijoms.
Chemikai teigia, kad jeigu iškepate svogūnus, kurie ilgą laiką buvo laikomi, tai visos bakterijos dingsta. Tačiau, jeigu sumuštinyje naudojami svogūnai, kurie ilgą laiką buvo nulupti ir palikti, galite susidurti su problemomis.
Įspėjimas: šunys neturėtų valgyti svogūnų. Jų skrandis negali svogūnų metabolizuoti.
Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.