Avokado vaisiuose gausu vitaminų ir svarbių mineralų. Tai daro jį labai naudingu vartojimui.
Tačiau ne visiems patinka prinokusio avokado skonis. Siūlome pridėti avokadų prie patiekalų, kurie jums tikrai patinka.
1. Gvakamolės padažas
Šis meksikietiškas patiekalas yra pagamintas avokadų pagrindu, o likusios sudedamosios dalys gali skirtis atsižvelgiant į jų kiekį.
Tradiciškiausias rinkinys: pomidorai, paprikos, svogūnai, žolelės, česnakai. Pagardai pagal skonį.
Gaminimas:
Visus komponentus galima susmulkinti trintuve arba smulkiai supjaustyti peiliu.
Svarbiausia, kad prinokęs avokado minkštimas būtų tyrės pavidalu, į jį privaloma įpilti citrinos ar laimo sulčių, kad išvengtumėte patamsėjimo.
Tuomet sudėkite likusius produktus. Padažas puikiai tinka su šviežiai pagaminta kukurūzų tortilija.
Taip pat galite paskleisti ant įprastos duonos arba patiekti kaip padažą prie pagrindinio patiekalo.
2. Pusryčiams
Kadangi avokadas neturi ryškaus skonio, viskas, kas aromatinga ir kvapnu atiteks jo kompanionams.
Pavyzdžiui, į supjaustytą minkštimą galite pridėti smulkiai supjaustytų krapų, petražolių, kalendros. Pasūdykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Pasidarykite masę, kuri idealiai tiktų jūsų skrebučiui, krekeriui ar šviežios duonos riekelei. Puikūs pusryčiai paruošti!
3. Makaronai su avokadu
Jei turite makaronų pietums ar vakarienei, siūlome į juos įberti padažo su avokadu.
Norėdami tai padaryti, vaisių minkštimą sumaišykite su citrinos sultimis, susmulkinkite česnako skiltelę, pagardinkite balzaminiu actu.
Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ant garuose paruoštų makaronų.
4. Pita su avokadu
Pusryčiams paruoškite nestandartinį patiekalą – įdarytą pita duoną. Kaip įdarą naudokite tik avokado griežinėlius kartu su paprika, žolelėmis, marinuotais svogūnais.
Viską gerai išplakite, išmaišykite ir sudėkite ant duonos. Suvyniokite į vamzdelį, supjaustykite įstrižai į mažus gabalėlius ir patiekite.
Jei turite laiko, prieš pjaustydami galite šiek tiek pakepinti alyvuogių aliejuje.
5. Avokadiniai ledai
Neįprastas desertas! Susmulkinkite vieno vaisiaus minkštimą maišytuve su viena citrina (tiks sultys ir žievelė).
Pagal skonį įdėkite medaus. Į gatavą masę galite pridėti riešutų. Sudėkite visą šį grožį į indelius ir padėkite į šaldiklį. Ledai yra paruošti.
Tai paprasta, tiesa? Dalykitės šiuo įrašu su draugais, leiskite dar daugiau žmonių atrasti nuostabių avokado receptų.