Įprastos kruopos gali kompensuoti kolageno trūkumą moters kūne ir keletą metų jį atjauninti. Tai tiesiog neįtikėtina! Jūsų oda, plaukai ir nagai bus sveiki ir jauni! Valgykite šį patiekalą bent kartą per savaitę ir tikrai būsite patenkina rezultatu! Rafinuoti miežių grūdai, geriau žinomi kaip perlinės kruopos, padės jums atjaunėti!
Rafinuoti miežių grūdai nuo senovės vadinami perliniais miežiais. Šis vardas buvo suteiktas grūdams su perlamutriniu atspindžiu dėl savo panašumo į perlus. Įdomu tai, kad anksčiau perliniai miežiai buvo laikomi delikatesu, kurį sau galėjo leisti tik aukšto statuso asmenys. Virti miežiai su pienu pagal specialų receptą buvo vienas mėgstamiausių aukštuomenės patiekalų.
Naudingos perlinių miežių savybės
Veltui daugelis namų šeimininkių nustūmė perlinius miežius į foną, nes juose yra didelis kiekis maistinių medžiagų, reikalingų organizmui tinkamai funkcionuoti.
Virti grūdai vadinami grožio koše, nes tik šiuose grūduose yra didžiulis kiekis lizino-amino rūgšties, kuri aktyviai dalyvauja kolageno sintezėje. Visi žino, kad tai padeda išlaikyti odos elastingumą, neleidžia susidaryti raukšlėms. Kita priežastis skubiai įtraukti perlinius miežius į savo mitybos racioną visoms moterims yra daugybė B, A, PP ir E grupių vitaminų.
Reguliarus košės vartojimas iš perlinių miežių padeda ne tik išlaikyti odos grožį, bet ir sumažinti svorį! Patenkinamas, tačiau mažai kalorijų turintis produktas turi daug skaidulų, būtinų normaliam žarnyno darbui, taip pat baltymų.
Kaip virti perlinius miežius? Keletas paslapčių
Prieš kepdami kruopas kruopščiai jas nuplaukite. Tai padaryti galite supylę perlinius miežius į gilų dubenį ir įpylę vandens maišykite, „perlus” įtrindami vienas į kitą. Nusausinę ir užpylę švariu vandeniu, pakartokite procedūrą. Skalaukite kruopas, kol vanduo taps skaidrus. Prieš tiesiogiai ruošdami grūdus, turite dar kartą juos nuplauti, užpilti vėsiu vandeniu (litrui skysčio reikia ant stiklinės grūdų) ir palikti bent 4 valandoms pastovėti. Virti miežius rekomenduojama dideliame puode, nes juos ruošiant jų kiekis padidėja iki 5 kartų.
Paprastas būdas paruošti perlinių miežių košę
1 receptas
Ingredientai:
- perlinės kruopos – 1 stiklinė;
- vanduo – 5 stiklinės;
- sviestas – 30 gramų;
- druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Užpilkite paruoštus miežius šaltu vandeniu, dėkite ant ugnies. Užvirus vandeniui virkite dar 45 minutes ant silpnos ugnies. Nupilkite likusį vandenį. Įdėkite sviesto ir sumaišykite. Palikite 10 minučių pastovėti. Skanaus!
2 receptas
Ingredientai:
- perlinės kruopos – 1 stiklinė;
- sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- vanduo;
- druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Supilkite paruoštus miežius į verdantį vandenį. Virkite 5 minutes. Pasibaigus nurodytam laikui, sudėkite grūdus į kiaurasamtį. Į puodą įpilkite 3,5 puodelio šalto vandens ir užvirkite. Į verdantį vandenį įdėkite sviestą ir druskos. Sudėkite ktuopas. Virkite ant vidutinės ugnies maždaug 35 minutes. Uždenkite puodą dangčiu ir valandai pašaukite į orkaitę, pašildytą iki 80 laipsnių. Skanaus!
3 receptas
Ingredientai:
- 1 stiklinė perlinių kruopų;
- 1 litras vandens;
- 2 litrai pieno.
Gaminimas:
Užpilkite kruopas vandeniu ir palikite per naktį. Kruopas nuplaukite, nupilkite visą vandenį ir užpilkite šiek tiek pašildytu pienu. Pieną užvirkite, tada uždenkite puodą dangčiu ir virkite 3 valandas. Per tą laiką košė įgaus malonų smėlio spalvos atspalvį ir pieno skonį. Skanaus!
Galbūt jūs turite savo receptus, kaip gaminti perlines kruopas? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose! Būtinai pasidalinkite grožio ir jaunystės paslaptimis su draugais!