Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

15 keistų skonių kombinacijų žinomuose patiekaluose, kurie užsienyje laikomi skanumynais

Tam tikrų produktų naudojimo praktika skirtingose ​​šalyse yra skirtinga, ir tai nenuostabu, nes tam turi įtakos viskas – nuo geografinės padėties ypatumų iki senovės tradicijų ar religijos ypatumų. Tačiau kai kurie produktai užsienyje vartojami taip, kad mums tai net nešautų į galvą. Namų sąlygomis kepti traškučiai su šokoladu ir bulvių lazdelės su ledais yra kažkas neįprasto, tačiau kitose šalyse tai laikoma absoliučiai normaliu reiškiniu. Jūsų dėmesiui 15 produktų ir patiekalų, kurie užsienyje valgomi taip, kaip mes net nesusapnuotume.

1. Bulvytės su ledais

Šis neįprastas gastronominis tandemas yra itin populiarus JAV. Ten kartu su ledais valgomos karštos keptos bulvės, dažniausiai su vaniliniais ledais. Nepaisant to, kad mums toks derinys net skamba keistai, tačiau gruzdintos bulvytės su šaltu saldumynu yra tikrai gardžios.

2. Sūris, medus ir tirpi kava


Kad pasiektų unikalų skonių derinį, Prancūzija aktyviai eksperimentuoja su produktais, todėl ne veltui yra vadinama viena iš kulinarijos pasaulio sostinių. Puikus šio kulinarinio malonumo pavyzdys yra populiarus prancūziško sūrio užkandis. Jis gaminamas taip: kieto sūrio riekelė užpilama medumi, o ant viršaus užberiama maltos arba tirpios kavos. Rezultatas yra neįtikėtinas, patiekalas išsiskiria savo paprastumu ir tuo pačiu rafinuotumu.

3. Glazūruotas varškės sūrelis

Sunku įsivaizduoti, kad tokį produktą, kaip glazūruotą varškės sūrelį, galima valgyti ne tik šaltą, bet net ir karštą. Tačiau Japonijoje būtent taip įprasta jį valgyti: prieš mėgavimąsi  saldžiuoju patiekalu, jis šiek tiek pašildomas mikrobangų krosnelėje.

4. Bananas su šonine

Bananą mes visi esame pripratę naudoti kaip saldų vaisių, kurį galima dėti tik į tinkamas salotas ar pyragus. Tačiau, kaip paaiškėjo, amerikiečiai į šį produktą žiūri kiek kitaip. Taip jie sugalvojo originalų užkandį: bananą, suvyniotą į lašinių riekeles ir kepamą ant grotelių. Sunku patikėti, bet šis patiekalas yra labai populiarus.

5. Saldūs pomidorai


Tačiau su pomidorais situacija yra priešinga: jei esame įpratę jį valgyti sūdytą, tai bent vienoje pasaulio šalyje yra atvirkščiai – jis apvoliojamas cukruje. Taip gamina Kinijoje – vietiniai mano, kad būtent cukrus pomidorų skoniui suteikia išraiškingesnių natų.

6. Traškučiai su šokoladu

Kitas gastronominis amerikiečių virtuvės bruožas yra keistas namų kulinarams. Faktas yra tas, kad JAV gyventojai mėgsta valgyti traškius bulvių traškučius su…. pienišku šokoladu: saldumyną ištirpina mikrobangų krosnelėje ir užpila ant keptų bulvių griežinėlių.

7. Apelsinas su druska

Nuostabu, kad net ir rūgštūs citrusiniai vaisiai kai kuriuose pasaulio kraštuose dažnai pagardinami… druska. Alžyre būtent taip ir daroma ir tai turi tam tikrą tikslą: vietiniai gyventojai yra tikri, kad sūdytas apelsinas ar greipfrutas yra sultingesnis ir skanesnis, taip pat geriau malšina troškulį, o tai ypač svarbu vietiniam klimatui.

8. Skrudintos vynuogės

Indija iš esmės garsėja savo unikaliais produktų ir skonių deriniais, tačiau sunku patikėti, kad jie kepa vynuoges keptuvėje. Tačiau iš tikrųjų, tai yra gana populiarus šios uogos paruošimo būdas: paskrudinama arba dedama į salotas, arba patiekiama kaip garnyras, pavyzdžiui, prie mėsos.

9. Čili pipirų uogienė

Daugelis žmonių žino, kaip čili pipirai yra mėgstami kažkur Meksikoje, tačiau kad jie populiarūs Balkanuose ir, svarbiausia, kaip jie ten paruošiami, daugeliui yra didelė staigmena. Faktas yra tas, kad jie mėgsta iš aštraus produkto gaminti… uogienę. Toks gastronominis eksperimentas pasirodo esąs sėkmingas įprasto padažo pakaitalas: Balkanų gyventojai mieliau patiekia uogienę prie mėsos patiekalų ar ryžių.

10. Agurkai ir medus



Daugelis iš mūsų mėgsta valgyti marinuotus agurkėlius, kaip ingredientą įvairiose salotose ar vienus. Tačiau Baltijos šalyse ir Suomijoje jie mėgsta iš jų pasigaminti originalų užkandį: lengvai pasūdyti agurkai tiesiog užpilami medumi.

11. Agurkų pyragas


Agurkai Indijoje taip pat ruošiami labai netradiciškai: vietiniai gyventojai mielai gamina lengvą agurkų pyragą. Toks patiekalas yra ne tik skanus, bet ir praktiškas, nes puikiai atgaivina karštą vasaros dieną.

12. Kava, rozmarinas ir česnakai



Daugelis žmonių žino apie garsiąją turkišką kavą, tačiau ne visi žino apie vieną gana neįprastą šio gėrimo paruošimo versiją. Faktas yra tas, kad Turkijoje kava ruošiama pridėjus rozmarino šakelę ir net česnako skiltelę. O šio gėrimo tradicijos yra labai įdomios: prie jo patiekiamos sūdytos alyvuogės. Iš pirmo žvilgsnio skonių derinys yra tikrai keistas, tačiau tuo pat metu jis yra labai harmoningas ir, be to, puikiai numalšina alkį.

13. Kepta šokolado plytelė


Škotijoje egzistuoja ne tik originalios tautinių drabužių ir muzikos instrumentų dėvėjimo tradicijos. Jų gastronominiai malonumai kartais taip pat yra tikrai neįprasti: pavyzdžiui, jie mėgsta valgyti keptas šokolado plyteles. Toks neįprastas saldumynas ruošiamas taip: pirmiausia produktas kelioms valandoms dedamas į šaldiklį, o po to apvoliojamas tešloje ir kepamas.

14. Bulvių troškinys su zefyrais

Kasdieninėje namų kulinarijoje ši bulvių rūšis paprastai nėra labai garsi, tačiau amerikietiškoje virtuvėje, priešingai, saldžiosios bulvės yra labai populiarios. Taigi, ypač JAV, iš jų ruošiamas visavertis desertas: saldžiųjų bulvių gumbai sumaišomi su citrina ir zefyrais, o tada kepami orkaitėje.

15. Baklažanai ir medus


Kai namų šeimininkės internete ieško originalių baklažanų receptų, jos dažnai susiduria su taip vadinamu Andalūzijos patiekalu. Ir tai nėra žodžių žaismas: faktas yra tas, kad Andalūzijoje yra įprasta gaminti šią daržovę, kuri laikoma klasikine vietinėje virtuvėje – baklažanai kepami, o vėliau užpilami medumi.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---