Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Panakota su vyšniomis. Burnoje tirpstantis desertas!

Panakota su vyšniomis yra itališkas desertas, kuris ne tik labai išvaizdus, bet ir gardus. Vienos porcijos gali ir nepakakti! Norėsite pakartoti. Pabandome?

Sudėtis

  • 600 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
  • 400 g cukraus
  • 50 ml degtinės arba konjako
  • 75 g želatinos
  • 100 ml karšto vandens
  • 900 ml pieno
  • 400 ml grietinėlės
  • obuolių
  • vyšnių ir mėtų papuošimui

Gaminimas

Trintuvu sutrintas vyšnias su 200 g cukraus ir 50 ml degtinės arba konjako, kol gausite vientisą masę. Šaukštu nugriebkite putas nuo viršaus. Želatiną užmerkite pagal instrukcijas, pakaitinkite ir supilkite į vyšnių mišinį.

Stiklines padėkite taip, kad stovėtų pasvirusios. Galite supjaustyti obuolius skiltelėmis ir jas panaudoti kaip atramą. Pripilkite stiklines vyšnių masės ir padėkite į šaldytuvą, kol sukietės.

panakota su vyšniomis

Kol vyšnios šąla, dubenyje sumaišykite pieną su grietinėle ir 200 gramų cukraus. Pakaitinkite ant ugnies, kad visi komponentai ištirptų ir susijungtų. Įdėkite pagal instrukciją paruoštos želatinos, sumaišykite.

Supilkite pieno mišinį į vyšnių mase pripildytas stiklines ir vėl padėkite į šaldytuvą, kol sukietės.

panakota su vyšniomis

Papuoškite desertą vyšniomis ir mėtų lapeliais. Panakota su vyšniomis puikiai tiks atsigaivinti po sunkios dienos.

panakota su vyšniomis

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---