Nuostabus ir greitas marinuotų pievagrybių receptas, kurį man perdavė mano babulė. Būtinai išbandykite, nenusivilsite!
SUDEDAMOSIOS DALYS:
- Pievagrybiai – 500 g
- Actas ( 9%) – 60 ml
- Augalinis aliejus – 120 ml
- Česnakai – 3 griežinėliai.
- Juodieji pipirai (nesumalti) – 10 vnt
- Cukrus – 2 šaukšteliai.
- Druska – 1 šaukštelis.
- Lauro lapai – 4 vnt
PARUOŠIMAS:
1. Nuplaukite pievagrybius, supjaustykite didelius česnakus į 4 dalis, vidutinio dydžio, mažus galima palikti nepjaustytus.
2. Keptuvėje, kur virsite grybus, išvirkite marinatą – sumaišykite actą, aliejų, cukrų, druską, pridėkite žirnių ir lauro lapų.
3. Įdėkite grybus į marinatą ir spauskite česnaką.
4. Kepkite, maišydami po 5 minučių virimo. Iš pradžių atrodo, kad skysčio nepakanka, tačiau grybai labai greitai suteiks daug sulčių.
5. Įdėkite grybus į stiklainį, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandas. Po 4 valandų galite valgyti.
Skanaus!