Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Banoffee = bananai + toffee: nekeptas tortas, kurį pasigaminti mokėtų pirmokas

Jei tikrai mėgstate pyragus , bet tikrai nenorite jų kepti – šis receptas yra skirtas jums. Mes paruošiame neįtikėtinai skanų bananų tortą, kuris ne tik labai gardus,  bet ir kepti jo nereikia. Jūsų svečiai ir šeima bus patenkinti. Toks pyragas ilgą laiką šaldytuve neužsibus!

Jums reikės:

Ingredientai

150g paprastų sausainių (aš panaudojau „Gaidelis”), susmulkintų į trupinius

100g ištirpinto sviesto

150g tamsaus šokolado, sulaužyto gabaliukais

2 šaukštai riebesnio pieno arba liesesnės grietinėlės (10%)

1/2 stiklinės pirktos karamelinės masės arba išvirto sutirštinto pieno indelis*

1 indelis (250ml) plakimui skirtos atšaldytos grietinėlės

1 indelis (200g) grietinės (panaudojau 30%)

2 šaukštai cukraus pudros

3 vidutinio dydžio bananai, supjaustyti plonais gabalėliais

Instrukcijos

  1. Sumaišykite į trupinius sumaltus sausainius su tirpintu sviestu ir šią masę sukrėskite į indą, kuriame patieksite desertą (tiks kepimo formos arba keramikiniai apvalūs indai…). Šaukšto nugarėle (arba bulvių trintuve) prispauskite tolygiai paskirstytą sausainių ir sviesto masę prie indo dugno ir kraštų. Įdėkite į šaldytuvą kol sustings, ir kol paruošite kitus sluoksnius.
  2. Suberkite šokolado gabalėlius kartu su pienu (grietinėle) į nedidelį puodą, tą puodą dėkite į kitą, didesnį puodą, kuriame verda truputis vandens (tik kad vanduo nesiektų viršutinio puodo dugno!!), ir pamažu maišydami išlydykite šokoladą. Gauta mase padenkite sausainių trupinių pagrindą, tolygiai šaukšto nugarėle ištepdami per visą plotą, nepamiršdami kraštų. Padėkite į šaldytuvą 5 minutėms, kad sustingtų.
  3. Ant šokolado sluoksnio ištepkite karamelės sluoksnį ir paskirstykite tolygiai. Įdėkite į šaldytuvą.
  4. Grietinėlę, cukraus pudrą ir grietinę plakite kol masė taps puriomis minkštomis putomis. Atidėkite 1/3 masės, o į likusius 2/3 įmaišykite smulkintus bananus. Masę su bananais sukrėskite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus užtepkite atidėtą plaktos grietinėlės masę.

Pastabos:

*Kondensuoto saldaus pieno indelį virkite vandenyje 2.5-3 valandas. Palaukite kol atvės, tik tada atidarykite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

9 brangūs, bet labai kenksmingi sveikatai produktai: įsiminkite juos!

Yra nuomonė, kad kuo brangesnis produktas, tuo jis naudingesnis. Bet tai netiesa. Nepaisant aukštos kainos, kai kurie produktai slepia pavojų ir gali gal būti...

2025 metų 17 savaitės horoskopas: du Zodiako ženklai atras netikėtus romantiškus siurprizus ir proveržius karjeroje!

Jaučiate kosmines vibracijas šią savaitę? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šios savaitės horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---