Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Bulvių užkepėlė su raugintais kopūstais ir obuoliais

Bulves mėgsta daugelis, tai produktas iš kurio galite pasigaminti skanų patiekalą ir tam nesugaišti visos dienos. Bulvių užkepėlė yra vienas iš jų.

Jums reikės:

  • Bulvių 1 kg
  • Druskos pagal skonį
  • Sviesto 50 g
  • Pieno 200 ml
  • Muskato riešuto žiupsnelis
  • Svogūno 2 vnt.
  • Raugintų kopūstų 500 g
  • Obuolių sulčių 100 ml
  • Augalinio aliejaus 2 šaukštai
  • Maltos paprikos ½ šaukšto
  • Lauro lapų 2 vnt
  • Džiuvėsėlių 80 g
  • Obuolių 2 vnt

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir sudėkite virti į pasūdytą vandenį. Kai jos išvirs, įpilkite pieno ir sviesto, pagardinkite druska ir muskato riešutu ir sutrinkite iki košės.

1 svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite. Įpilkite obuolių sulčių, smulkiai pjaustytų obuolių ir lauro lapų ir troškinkite apie 10 minučių. Suberkite kopūstus ir troškinkite apie 5 minutes.

Sudėkite kopūstų masę į kepimo formą, ant viršaus uždėkite bulvių košę ir pašaukite 20 minučių į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su džiuvėsėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje su saldžia (geriausia rūkytą) paprika. Kai bulvių užkepėlė iškeps pabarstykite ją džiuvėsėlių ir svogūnų mišiniu.

Bulvių užkepėlė

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---