Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Labai gardžios orkaitėje keptos bulvės. Tikras skanumėlis!

Paprastas receptas, tačiau bulvių skonis – pasakiškas!

Ingredientai:

10 vienetų vidutinių bulvių;

70 mililitrų rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;

vienas arbatinis šaukštelis maltų paprikų;

vienas arbatinis šaukštelis maltos kalendros;

sauja svogūnų laiškų;

dvi skiltelės česnako;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:

150 gramų grietinės;

trys skiltelės česnako;

saujelė krapų;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bulvių atsargiai nuplaukite šepetėliu, nes jų nereiks lupti. Nusausinę bulves supjaustykite išilgai į keturias dalis. Jei bulvės labai didelės, supjaustykite į šešias dalis.

Sudėkite jas į gilų dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir kalendros. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Tuomet sudėkite bulves odele žemyn ant kepimo formos, prieš tai ištepę ją aliejumi.

Dubenyje likusį aliejų su prieskoniais užpilkite ant bulvių viršaus.

Pašaukite bulves į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.

Kol kepa bulvės, pasidarykite padažą. Į mažą puodelį supilkite grietinę ir susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.

Kai bulvės iškeps, apibarstykite jas smulkintu česnaku ir svogūno laiškais. Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---