Gana paprastai paruošiamas, bet tikrai skanus pyragas. Išbandykite!
Sudėtis:
150 g miltų
225 g kukurūzų miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
Gaminimas:
Sumaišykite kvietinius miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su tirpintu sviestu. Įmuškite 2 kiaušinius ir sudėkite grietinėlę. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Tada supilkite miltų mišinį ir vėl išmaišykite. Tešla turėtų būti gana skysta.
Kepimo indą sutepkite sviestu ir supilkite į jį tešlą. Išlyginkite.
Kepkite pyragą 35–40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje iki gražios auksinės spalvos. Ar iškepęs, lengvai galite patikrinti mediniu pagaliuku.
Išsamiau apie pyrago kepimą žiūrėkite šiame vaizdo įraše.
Skanaus!