Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Moliūgų suflė: skaitytojos Julijos atsiųstas receptas!

Jums reikės:

moliūgas – 400 g

apelsinai – 1 vnt.,

Kiaušiniai – 1 vnt.,

maža imbiero šaknis – 1 vnt.,

pienas – 150 ml

skystas medus – 1 šaukštelis,

gvazdikėliai – 2 vnt.,

Druska – 1 žiupsnelis.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.

Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, įpilkite vandens ir virkite 15 – 20 minučių, tada nusausinkite vandenį, atvėsinkite paruoštą moliūgą.

Atskirkite baltymus nuo trynio. Gvazdikėlius sutrinkite. Apelsino žievelę sutarkuokite ant smulkios trintuvės, iš išspauskite iš apelsino sultis.

Nulupkite imbiero šaknį ir sutarkuokite – reikės apie 1 šaukštelį.

Virtą moliūgą, trynį, sultis ir apelsinų žievelę, medų, pieną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišykite maišytuvu.

Lengvai pasūdykite baltymą ir išplakę iki standžių putų supilkite į moliūgų masę.

Supilkite suflė į mažindelius (apie 175 ml) ir sudėkite juos į gilų indą, užpildytą iki pusės verdančio vandens.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes, kol ant suflė susidarys plutelė.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---