Česnakinis pyragas su žolelėmis ir sūriu yra skanus patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų artimiesiems. Pyrago įdaras yra labai švelnus ir nepaprastai kvapnus. O tešla lengva, minkšta ir sultinga. Apskritai, pyragas yra tiesiog nuostabus ir puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Sudėtis:
300 ml šilto pieno
500 g miltų
11 g sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja krapų
1 česnakas
200 g sviesto
200 g tarkuoto sūrio
Gaminimas:
Į dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų, viską sumaišykite, uždenkite plėvele ir palikite 10 minučių.
Pasibaigus nustatytam laikui, išmaišykite masę ir suberkite miltus su druska. Pirmiausia tešlą išmaišykite, o tada minkykite rankomis ant stalo.
Paruoštą tešlą sudėkite į dubenį ir supilkite alyvuogių aliejų, gerai išmaišykite. Tada dubenį uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Česnaką ir krapus susmulkinkite virtuvės kombainu, tada sudėkite į suminkštintą sviestą. Ir gerai išmaišykite.
Išminkome iškilusią tešlą ir iškočiojame ją plonai. Ant viršaus užtepkite gautą masę ir susukite į ritinį.
Supjaustykite ją išilgai į 2 dalis, sutvirtinkite vieną kraštą ir apvyniokite pynele. Tada sutvirtinkite antrą kraštą.
Gautą ruošinį perdėkite į kepimo indą, suteptą aliejumi. Pabarstykite tarkuotu sūriu ant viršaus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Ir kepkite 30-35 minutes.
Skanaus!