Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Be galo skanūs blynai: kaip iškepti krūvą kvapnių blynų vos per pusvalandį!

Šie blynai kepami su įvairiais įdarais, tačiau šiame recepte naudojamas įdaras su sūriu ir žolelėmis.

Sudėtis:

400 g miltų

250 ml kefyro

Sveikata-kefyras.jpg" alt="" width="900" height="682" />

1 šaukštelis sodos

0,5 šaukštelio druskos

200 g sūrio

20 g žalumynų

2 skiltelės česnako

100 g sviesto

Gaminimas:

Suberkite sodą į kefyrą, išmaišykite ir palikite 5 minutes.

Į miltus suberkite druską, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą.

Iš tešlos formuokite pailgą formą ir padalinkite ją į 6 lygias dalis.

Kiekvieną tešlos gabalėlį pavoliokite miltuose, suformuokite nedidelius pyragėlius ir 10 minučių įdėkite į maišą.

Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios tarkos, įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.

Rankomis tešlą suformuokite į plokščius blynus, kurių skersmuo 10 cm, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir užlenkite galus ir formuodami krepšelį.

Rankomis paspauskite gautą krepšelį ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio ir 20 cm skersmens apskritimą.

Kepkite keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepant išsipūtė, pradurkite iš šono ir išspauskite orą.

Paruoštas blynus sutepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių ir leiskite šiek tiek pastovėti.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---