Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Nepaprastai gardūs kefyro tešlos sausainiai: juos tiesiog šluoja nuo stalo!

Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!

Sudėtis

Tešlai:

250 g sviesto;

250 ml kefyro;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

480 g miltų.

Pabarstams:

120 g miltų;

150 g cukraus;

100 g sviesto.

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.

Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.

Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).

Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.

Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.

Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---