Avokadas yra aukštinamas kaip itin sveikas vaisius.
Jame gausu gyvybiškai svarbių vitaminų B5, B6, C, K, E, kalio ir kitų medžiagų. Avokadai taip pat yra puikus skaidulų šaltinis ir turi tą pačią riebalų rūgštį kaip ir alyvuogių aliejus.
1. Sėklų daiginimas
Paimkite avokado sėklą ir įkiškite į ją keturis dantų krapštukus. Įsitikinkite, kad jie yra vienodai išdėstyti.
Tada įdėkite avokado sėklą į stiklinę vandens. Naudokite dantų krapštukus, kaip parodyta paveikslėlyje.
Leiskite sėklai mirkti vandenyje 2-6 savaites šiltoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Per tą laiką turėtų pasirodyti daigų šaknis ir stiebas. Kai šaknys užauga iki 12 cm ilgio, nukirpkite jas iki 6 cm. Tegul šaknys auga storesnės.
2. Sodinimas
Pripildykite vazoną maistinių medžiagų turtingu dirvožemiu. Įdėkite sėklas į nedidelę skylę dirvožemio centre, įsitikindami, kad šaknys būtų dirvožemyje, bet dalis jų būtų išlindusios.
Lai dirva būna drėgna, tačiau per daug neprisotinkite jos. Laistykite gausiai ir reguliariai. Jei lapai pradeda geltonuoti ar nuvysta, leiskite sėklai išdžiūti ir toliau laistykite mažesniu kiekiu vandens.
Jei lapai pasidaro rudi ir sausi, tuomet tikriausiai nepakankamai laistote avokadą. Vazoną įdėkite į kriauklę ir keletą akimirkų leiskite vandeniui per jį švelniai tekėti, įsitikinkite, kad jūsų augalas visiškai prisotintas vandens.
3. Mėgaukitės savo avokadu!
Jums pavyko! Laistykite avokadą ir turėtumėte pastebėti, kaip pradeda formuotis vaisiai, nors tai užtruks ilgai. Apsišarvuokite kantrybe!