Trečiadienis, 30 balandžio, 2025

Naujausi

Kugelis iš šviežių bulvių

Tai tradicinis lietuviškas kugelis, kuris yra sotus ir skanus. Šis receptas skirtas kugelio gaminimui iš šviežių bulvių.

Tradicinis kugelis iš šviečių bulvių

Purus ir lengvas kugelis, kuris patiks svečiams ir namiškiams.

kugelis šeimai

Ingredientai:

  • 1,5 kg šviežių bulvių
  • 2 dideli svogūnai
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė pieno
  • 2 šaukštai miltų
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimo formai patepti

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:
  1. Paruoškite bulves ir svogūnus: nuskuskite bulves ir svogūnus. Sutarkuokite juos smulkia tarka.
  2. Sumaišykite ingredientus: dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves ir svogūnus. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  3. Paruoškite kepimo formą: kepimo formą gerai ištepkite aliejumi.
  4. Kepkite kugelį: supilkite bulvių masę į paruoštą kepimo formą. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių Celsijaus orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos, arba kol kugelis gražiai apskrus ir taps tvirtas.
  5. Patiekimas: iškepusį kugelį šiek tiek atvėsinkite ir patiekite karštą su grietine arba spirgučiais.

Patarimai:

  • Kad kugelis būtų puresnis, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įmaišykite į bulvių masę, o baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite prieš kepimą.
  • Jei norite riebesnio kugelio, galite įdėti smulkiai pjaustytos šoninės ar lašinių. Juos pakepinkite keptuvėje ir įmaišykite į bulvių masę.
  • Kugeliui pikantiškumo suteiks į tarkius įmaišytas smulkiai pjaustytas česnakas.
  • Prieš kepimo pabaigą, galite uždengti kugelį folija, kad viršus per greitai nesudegtų. Paskutinėmis minutėmis foliją nuimkite, kad susidarytų graži plutelė.

Norint dar sodresnio skonio, prieš kepant kugelį, galite keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps aukso spalvos ir karamelizuosis. Atvėsusius svogūnus įmaišykite į bulvių masę.

Tai suteiks kugelui saldumo ir gilumo. Taip pat, jei mėgstate žoleles, į bulvių masę galite įberti smulkiai pjaustytų šviežių krapų ar petražolių. Skanaus!

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti burokėlius? Optimalus laikas gausiam derliui

Burokėliai – populiari ir maistinga daržovė, auginama Lietuvos daržuose. Norint sulaukti gausaus ir kokybiško derliaus, labai svarbu pasirinkti tinkamą sėjos laiką. Šiame straipsnyje aptarsime,...

Įvardyta blogiausia mėsa šašlykui: ekspertai pataria jos nepirkti

Tinkamos mėsos pasirinkimas – idealaus šašlyko garantas, tačiau yra rūšių, kurios garantuotai sugadins patiekalą. Sužinokite, kokią mėsą ekspertai vienbalsiai vadina blogiausia kepti ant grotelių...
---