Tai tradicinis lietuviškas kugelis, kuris yra sotus ir skanus. Šis receptas skirtas kugelio gaminimui iš šviežių bulvių.
Tradicinis kugelis iš šviečių bulvių
Purus ir lengvas kugelis, kuris patiks svečiams ir namiškiams.
Ingredientai:
- 1,5 kg šviežių bulvių
- 2 dideli svogūnai
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė pieno
- 2 šaukštai miltų
- Druska, pipirai pagal skonį
- Aliejus kepimo formai patepti
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:- Paruoškite bulves ir svogūnus: nuskuskite bulves ir svogūnus. Sutarkuokite juos smulkia tarka.
- Sumaišykite ingredientus: dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves ir svogūnus. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Paruoškite kepimo formą: kepimo formą gerai ištepkite aliejumi.
- Kepkite kugelį: supilkite bulvių masę į paruoštą kepimo formą. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių Celsijaus orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos, arba kol kugelis gražiai apskrus ir taps tvirtas.
- Patiekimas: iškepusį kugelį šiek tiek atvėsinkite ir patiekite karštą su grietine arba spirgučiais.
Patarimai:
- Kad kugelis būtų puresnis, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įmaišykite į bulvių masę, o baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite prieš kepimą.
- Jei norite riebesnio kugelio, galite įdėti smulkiai pjaustytos šoninės ar lašinių. Juos pakepinkite keptuvėje ir įmaišykite į bulvių masę.
- Kugeliui pikantiškumo suteiks į tarkius įmaišytas smulkiai pjaustytas česnakas.
- Prieš kepimo pabaigą, galite uždengti kugelį folija, kad viršus per greitai nesudegtų. Paskutinėmis minutėmis foliją nuimkite, kad susidarytų graži plutelė.
Norint dar sodresnio skonio, prieš kepant kugelį, galite keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps aukso spalvos ir karamelizuosis. Atvėsusius svogūnus įmaišykite į bulvių masę.
Tai suteiks kugelui saldumo ir gilumo. Taip pat, jei mėgstate žoleles, į bulvių masę galite įberti smulkiai pjaustytų šviežių krapų ar petražolių. Skanaus!
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.