Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri patiks visiems.

Šaltiena Velykoms

Šią šaltieną valgys net mažieji.

šaltiena Velykoms

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulės kojyčių (arba kiaulienos su kaulu)
  • 500 g kiaulienos (minkštimo) – skoniui ir tekstūrai
  • 1 vištos krūtinėlė (lengvumui ir skoniui)
  • 1 didelis svogūnas
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 3 lauro lapai
  • 10-15 juodųjų pipirų žirnelių
  • Druskos pagal skonį
  • 2 litrai vandens
  • Morka (pagal pageidavimą)
  • Petražolės papuošimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Mėsos paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite kiaulės kojytes, mėsą ir vištos krūtinėlę. Tada sudėkite jas į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite ir nugraibykite susidariusias putas. Tai svarbus etapas, kad šaltiena būtų skaidri.

Sultinio virimas:

Į puodą įdėkite lauro lapus, juoduosius pipirus ir visą nuluptą svogūną. Virkite ant mažos ugnies 4-5 valandas, periodiškai nugraibydami putas. Kuo ilgiau virs sultinys, tuo skaidresnis jis bus.

Sultinio perkošimas:

Kai sultinys bus paruoštas, išimkite mėsą, svogūną ir lauro lapus. Per smulkų sietelį perkoškite sultinį, kad neliktų smulkių dalelių ir jis būtų visiškai švarus.

Daržovių pridėjimas:

Pagal pageidavimą į sultinį galite įdėti morkų, kurias reikia iš anksto atskirai išvirti, supjaustyti ir sudėti į šaltieną spalvai ir aromatui.

Baigiamasis gaminimas:

Mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite į sultinį kartu su česnaku, pasūdykite pagal skonį. Leiskite sultiniui vėl užvirti.

Šaltienos formavimas:

Supilkite sultinį į formas, kurių dugne galite išdėlioti morkų griežinėlius ar žalumynus grožiui. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, o tada dėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad sustingtų.

Rekomendacijos:

  • Jei sultinys per skystas, galite įdėti dar šiek tiek kaulų, kad suteiktumėte daugiau želatininės tekstūros.
  • Papuošimui ir estetiškesnei išvaizdai galite pridėti plonų virtos morkos griežinėlių arba petražolių.

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---