Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri patiks visiems.
Šaltiena Velykoms
Šią šaltieną valgys net mažieji.
Ingredientai:
- 1 kg kiaulės kojyčių (arba kiaulienos su kaulu)
- 500 g kiaulienos (minkštimo) – skoniui ir tekstūrai
- 1 vištos krūtinėlė (lengvumui ir skoniui)
- 1 didelis svogūnas
- 3-4 česnako skiltelės
- 3 lauro lapai
- 10-15 juodųjų pipirų žirnelių
- Druskos pagal skonį
- 2 litrai vandens
- Morka (pagal pageidavimą)
- Petražolės papuošimui
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:Mėsos paruošimas:
Kruopščiai nuplaukite kiaulės kojytes, mėsą ir vištos krūtinėlę. Tada sudėkite jas į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite ir nugraibykite susidariusias putas. Tai svarbus etapas, kad šaltiena būtų skaidri.
Sultinio virimas:
Į puodą įdėkite lauro lapus, juoduosius pipirus ir visą nuluptą svogūną. Virkite ant mažos ugnies 4-5 valandas, periodiškai nugraibydami putas. Kuo ilgiau virs sultinys, tuo skaidresnis jis bus.
Sultinio perkošimas:
Kai sultinys bus paruoštas, išimkite mėsą, svogūną ir lauro lapus. Per smulkų sietelį perkoškite sultinį, kad neliktų smulkių dalelių ir jis būtų visiškai švarus.
Daržovių pridėjimas:
Pagal pageidavimą į sultinį galite įdėti morkų, kurias reikia iš anksto atskirai išvirti, supjaustyti ir sudėti į šaltieną spalvai ir aromatui.
Baigiamasis gaminimas:
Mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite į sultinį kartu su česnaku, pasūdykite pagal skonį. Leiskite sultiniui vėl užvirti.
Šaltienos formavimas:
Supilkite sultinį į formas, kurių dugne galite išdėlioti morkų griežinėlius ar žalumynus grožiui. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, o tada dėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad sustingtų.
Rekomendacijos:
- Jei sultinys per skystas, galite įdėti dar šiek tiek kaulų, kad suteiktumėte daugiau želatininės tekstūros.
- Papuošimui ir estetiškesnei išvaizdai galite pridėti plonų virtos morkos griežinėlių arba petražolių.
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
