Trečiadienis, 12 kovo, 2025

Naujausi

Sotus ir kvapnus jautienos troškinys: tradicinis patiekalas, džiuginantis gomurį

Jautienos troškinys – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventinei vakarienei. Lėtai troškinta jautiena tampa neįtikėtinai minkšta ir sultinga, o daržovių ir prieskonių derinys suteikia patiekalui sodrų ir kvapnų skonį.

Kodėl verta rinktis jautienos troškinį?

  • Sotumas: Jautiena yra puikus baltymų šaltinis, o daržovės suteikia reikiamą skaidulų kiekį.
  • Skonis: Lėtas troškinimas leidžia atsiskleisti visoms skonių natoms, sukuriant harmoningą ir gilų skonį.
  • Universalumas: Troškinį galima patiekti su bulvėmis, ryžiais, duona ar tiesiog vieną.
  • Paprastumas: Nors troškinimas užtrunka ilgiau, pats gaminimo procesas yra gana paprastas.

Receptas: tradicinis troškinys

Šis troškinys – tikras komforto maistas, kuris sušildys ir pamaitins visą šeimą.

Jautienos troškinys su morkomis

Ingredientai:

  • 1 kg jautienos (geriausia tinka mentė arba krūtininė)
  • 2 vnt. svogūnų
  • 2 vnt. morkų
  • 2 vnt. bulvių
  • 2 skiltelės česnakų
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 1 stiklinė jautienos sultinio
  • 1/2 stiklinės raudonojo vyno (nebūtina)
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a. š. džiovinto rozmarino
  • Lauro lapelis
  • Druska, pipirai pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:
  1. Jautieną supjaustykite kubeliais. Svogūnus, morkas ir bulves nulupkite ir supjaustykite. Česnakus susmulkinkite.
  2. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite jautieną ir apkepkite iš visų pusių, kol apskrus. Išimkite mėsą iš puodo.
  3. Į tą patį puodą sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite dar 1 minutę.
  4. Sudėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite. Supilkite jautienos sultinį ir raudonąjį vyną (jei naudojate). Suberkite čiobrelius, rozmarinus ir lauro lapelį. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Sudėkite apkepintą jautieną ir bulves. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite ant lėtos ugnies apie 2-3 valandas, arba kol jautiena taps minkšta.
  6. Patiekite troškinį karštą su mėgstamu garnyru.

Patarimai:

  • Jei norite tirštesnio padažo, galite įdėti šiek tiek kukurūzų krakmolo, sumaišyto su vandeniu.
  • Troškinį galima gaminti ir lėtoje viryklėje.
  • Prieš patiekdami, galite apibarstyti troškinį šviežiomis petražolėmis.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---