Antradienis, 25 vasario, 2025

Naujausi

Gardus žiedinių kopūstų apkepas: puikus patiekalas visai šeimai

Šis žiedinių kopūstų apkepas – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarui. Lengvai paruošiamas, sotus ir be galo skanus patiekalas tikrai patiks visai šeimai. Be to, šis receptas yra pritaikytas tiems, kurie vengia glitimo, todėl galėsite mėgautis puikiu skoniu be jokių rūpesčių.

Žiedinių kopūstų apkepas: receptas

Žiedinių kopūstų apkepas: receptas

Ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus (apšlakstymui ir kepimo indui patepti)
  • 1 kg žiedinių kopūstų, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • Druska (pagal skonį)
  • Juodieji pipirai (pagal skonį)
  • 2 (po 300 g) skardinės kondensuoto vištienos kremo sriubos
  • 225 g aštraus čederio sūrio, stambiai tarkuoto (apie 2 puodeliai)
  • 110 g itin aštraus čederio sūrio, stambiai tarkuoto (apie 1 puodelis)
  • 1,5 puodelio grietinės
  • ¼ puodelio riebios grietinėlės
  • 2 ¼ puodelio ryžių
  • 4 šaukštai (½ pakelio) sūdyto sviesto, ištirpinto
  • ½ puodelio šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Lengvai patepkite 2,5–3 litrų kepimo indą (pvz., 23×33 cm indą) aliejumi ir atidėkite į šalį.
  2. Ant kepimo skardos sumaišykite žiedinius kopūstus ir svogūnus. Gausiai apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir gerai išmaišykite. Kepkite, pusiaukelėje pasukdami skardą, kol žiediniai kopūstai pradės lengvai auksuotis kraštuose, bet vis dar bus šiek tiek traškūs, apie 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175°C.
  3. Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišykite kondensuotą vištienos kremo sriubą, aštrų čederio sūrį, itin aštrų čederio sūrį, grietinę ir riebią grietinėlę. Kai žiedinių kopūstų mišinys bus paruoštas, įdėkite jį į dubenį ir švelniai išmaišykite, kad viskas gerai susimaišytų. Perkelkite mišinį į paruoštą kepimo indą. Sandariai uždenkite folija ir kepkite 45 minutes.
  4. Tuo tarpu mažame dubenyje sumaišykite ryžius ir ištirpintą sviestą. Praėjus 45 minutėms, išimkite kepimo indą iš orkaitės. Nuimkite foliją ir išmaišykite žiedinių kopūstų mišinį. Tolygiai apibarstykite ryžių mišiniu. Grąžinkite apkepą į orkaitę, neuždengtą, ir kepkite toliau, kol viršus taps auksinis ir apkepas burbuliuos, dar 15–20 minučių. Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. Jei norite, papuoškite petražolėmis.

Patarimai:

  • Jei norite, galite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, brokolių žiedynų ar morkų.
  • Vietoj čederio sūrio galite naudoti kitą mėgstamą sūrį, pavyzdžiui, mocarelą ar šveicarišką sūrį.
  • Norėdami suteikti apkepui daugiau skonio, galite pridėti keptos šoninės gabalėlių.
  • Šis apkepas puikiai tinka patiekti su šviežiomis salotomis ar kepta vištiena.

Šaltinis: https://www.thepioneerwoman.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip tinkamai laikyti kavą, kad ji išliktų skani kuo ilgiau: ekspertų patarimai

Jei norite, kad jūsų kava išliktų aromatinga ir skani kuo ilgiau, svarbu žinoti tinkamus laikymo būdus. Didelė kavos gamybos kompanija "Folgers" dalijasi patarimais, kaip...

6 grožio tendencijos, kurių turėtumėte vengti: atsako dermatologai

Socialiniai tinklai nuolat užtvindo mus įvairiausiomis grožio gudrybėmis. Nors kai kurios iš jų išties gali būti naudingos, daugelis dermatologų su nerimu stebi, kaip visuomenė...
---