Ar mėgstate patiekalus su bulvėmis? O jei dar jie būtų netikėti ir kupini Viduržemio jūros dvelksmo? Tuomet šis graikiškas bulvių troškinys tikrai patrauks jūsų dėmesį! Kas jame tokio ypatingo? Kepant bulves, pridėsime du citrinos griežinėlius, vėliau kiaušinius ir šiek tiek fetos. Tikime, kad šis receptas nepaliks jūsų abejingų, nes jis tikrai vertas jūsų dėmesio!
Auksinės, traškios bulvės su troškintais pomidorais, kreminė feta ir skystas trynys. Šis kelių paprastų ingredientų derinys sukuria nuostabų patiekalą, kuris stebina kūrybiškumu ir suteiks gardžią Graikijos atmosferą.
Bulvių troškinys taps tik geresnis, jei pridėsite atšildytų cukinijų ar baklažanų, šiek tiek alyvuogių be kauliukų ir panašiai. Idealu, jei turite stiklinę vištienos sultinio, kurį galite įpilti į keptuvę kepant bulves.
Graikiškas bulvių troškinys: receptas
Ingredientai:
- Bulvės: 3 vnt.
- Citrina: 1 vnt.
- Vištų kiaušiniai: 2 vnt.
- Feta: 100 g
- Raudonasis svogūnas: 1 vnt.
- Česnako skiltelės: 10 g
- Rožinis pomidoras: 1 vnt.
- Vištienos sultinys: 250 g
- Džiovintas raudonėlis: 10 g
- Druska: pagal skonį
- Malti juodieji pipirai: pagal skonį
- Bazilikas: 2 šakelės
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Nulupkite bulves ir supjaustykite riekelėmis.
- Nupjaukite du storus citrinos griežinėlius, likusią citriną atidėkite.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite bulves ir citrinos griežinėlius, kepkite 6–8 minutes, maišydami, kol bulvės pradės įgauti auksinę spalvą.
- Pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Įpilkite likusias citrinos sultis, taip pat smulkintus svogūnus, česnaką (2 skilteles) ir supilkite 1 puodelį sultinio.
- Virkite ant vidutinės ugnies 8 minutes, kol bulvės suminkštės, o skystis beveik visiškai susigers.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, išmaišykite ir virkite 2 minutes.
- Įmuškite kiaušinius tiesiai į bulves, tada sutrupinkite fetą. Viską pagardinkite.
- Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes, kol baltymai sutvirtės, o tryniai liks skysti.
Patarimai
- Jei norite, kad troškinys būtų aštresnis, pridėkite šiek tiek čili pipirų.
- Galite naudoti kitas daržoves, pavyzdžiui, paprikas ar morkas.
- Jei neturite fetos, galite naudoti kitą sūrį, pavyzdžiui, ožkos sūrį.
- Patiekite troškinį su šviežia duona arba pita.
Šis graikiškas bulvių troškinys – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Tai ne tik gardus, bet ir sotus patiekalas, kupinas Viduržemio jūros regiono skonių.
Šaltinis: https://shuba.life/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
