Šeštadienis, 22 vasario, 2025

Naujausi

Tobulas šokoladinis tortas su kreminiu glajumi

Šis nepaprastai minkštas ir šokoladinis tortas su kreminiu glajumi taps jūsų šeimos favoritu. Receptas sukurtas įkvėpimo pasisėmus iš legendinio McCain’s Deep ‘n Delicious torto, tačiau pritaikytas namų sąlygoms. Išbandę šį receptą, įsitikinsite, kad namie galima pasigaminti ne ką prastesnį tortą nei parduotuvėje!

Šokoladinis tortas: receptas

Šokoladinis tortas su kreminiu glajumi: receptas

Ingredientai

Torto tešlai

  • 1 3/4 stiklinės universaliųjų miltų (440 g)
  • 1 1/2 stiklinės cukraus (300 g)
  • 2/3 stiklinės kakavos miltelių, persijotų (65 g)
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2/3 stiklinės pasukų (160 ml)
  • 1/2 stiklinės rapsų aliejaus (120 ml)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 1/2 stiklinės karšto vandens (120 ml)

Šokoladiniam glajui

  • 4 1/2 stiklinės cukraus pudros, persijotos (560 g)
  • 1/2 stiklinės kakavos miltelių, persijotų (50 g)
  • 3/4 stiklinės minkšto sviesto (170 g)
  • 1/3 stiklinės pieno (80 ml)
  • 2 valgomieji šaukštai spalvotų pabarstukų (pasirinktinai)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C (350°F).
  2. Patepkite 23 x 33 cm (9 x 13 colių) kepimo formą aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi, palikdami užlaidą dviejose pusėse.
  3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite sausus ingredientus:
  4. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pasukas, aliejų, vanilės ekstraktą
  5. Į skystų ingredientų mišinį pamažu įmaišykite sausus ingredientus, kol tešla taps vienalytė.
  6. Įpilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.
  7. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą.
  8. Kepkite 30 minučių (pradėkite tikrinti po 25 minučių).
  9. Tortas iškepęs, kai į jį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukiamas švarus.
  10. Palikite tortą formoje vėsti 30 minučių.
  11. Atsargiai išimkite iš formos ir atvėsinkite ant grotelių dar 30 minučių.
  12. Vidutiniame dubenyje sumaišykite persijotą cukraus pudrą ir kakavą.
  13. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išsukite sviestą iki purumo.
  14. Sumažinę plaktuvo greitį, paeiliui dėkite cukraus pudros-kakavos mišinį, pieną, baikite cukraus pudros-kakavos mišiniu
  15. Užtepkite glajų ant visiškai atvėsusio torto:

Patarimai

  • Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros
  • Būtinai persijokite kakavą ir cukraus pudrą, kad išvengtumėte gumuliukų
  • Jei neturite pasukų, galite jas pasigaminti: į 2/3 stiklinės pieno įpilkite 2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių
  • Tortą galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų sandariai uždengtą

Skanaus!

Šaltinis: https://chatelaine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ar galime miegoti iškart po valgio? Specialistų atsakymas

Po sočių pietų ar vakarienės daugelis žmonių jaučia norą atsigulti ir šiek tiek pailsėti. Tačiau gydytojai perspėja, kad toks poilsis, iškart po valgio, gali...

Sveikiausias desertas, kurį visi žinome

Chalva nuo seno laikoma ne tik skaniu desertu, bet ir tikru naudingų medžiagų šaltiniu. Gydytojai ir dietologai vis dažniau kalba apie jos unikalias savybes...
---