Šeštadienis, 22 vasario, 2025

Naujausi

Braškinės bandelės: receptas, kuris pripildys namus pavasario

Ieškote ypatingo pusryčių ar brunch’o recepto? Šios braškinės bandelės su tirpstančiu burnoje glajumi – puikus pasirinkimas šventiškam stalui ar jaukiam savaitgalio rytui.

Šios bandelės – tai klasikinių cinamoninių bandelių variacija, kur tradicinį cinamono ir cukraus įdarą pakeičia braškių džemas. Pagardinti šviežiu citrinų žievelės aromatu ir aplieti braškių glajumi, jie ne tik atrodo, bet ir kvepia pavasariu.

Braškinės bandelės: receptas

Braškinės bandelės: receptas

Ingredientai

Tešlai:

  • 2 puodeliai pieno
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1 pakelis (7g) sausų mielių
  • 4 1/2 puodelio miltų
  • 1 valgomasis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos

Įdarui:

  • 1 1/2 puodelio kokybiško braškių džemo
  • 120g tirpinto sviesto

Glajui:

  • 450g cukraus pudros
  • 160ml grietinėlės
  • 1/4 puodelio liofilizuotų braškių miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga

Tešlos paruošimas:

    • Piene su aliejumi ir cukrumi ištirpinkite mieles
    • Įmaišykite miltus ir citrinos žievelę
    • Palikite kilti valandai
    • Įmaišykite likusius sausus ingredientus
    • Atšaldykite bent valandą

    Vyniotinių formavimas:

      • Iškočiokite tešlą į 30x60cm stačiakampį
      • Patepkite džemu ir sviestu
      • Susukite į ritinį
      • Supjaustykite į 15 vienodų dalių

      Kepimas:

        • Sudėkite į pateptą kepimo formą
        • Leiskite pakilti 20 minučių
        • Kepkite 375°F (190°C) temperatūroje 24-28 minutes

        Glajaus paruošimas:

          • Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės
          • Užpilkite ant karštų vyniotinių

          Laikymo patarimai

          • Kambario temperatūroje išsilaiko iki 3 dienų
          • Šaldytuve – iki savaitės
          • Galima užšaldyti iki 3 mėnesių

          Patarimai sėkmingam kepimui

          1. Naudokite kambario temperatūros ingredientus
          2. Neperšildykite pieno mielėms – jis turi būti tik šiltas
          3. Įdarui rinkitės kokybišką braškių džemą
          4. Glaistykite dar karštus vyniotinius
          5. Jei glajus per tirštas, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės

          Šie braškių vyniotiniai – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo. Jie puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam šeimos savaitgaliui. Skanaus!

          Šaltinis: https://www.thepioneerwoman.com/

          Nuotraukos asociatyvinės © Canva

          Įdomūs video

          Taip pat skaitykite:

          Ar galime miegoti iškart po valgio? Specialistų atsakymas

          Po sočių pietų ar vakarienės daugelis žmonių jaučia norą atsigulti ir šiek tiek pailsėti. Tačiau gydytojai perspėja, kad toks poilsis, iškart po valgio, gali...

          Sveikiausias desertas, kurį visi žinome

          Chalva nuo seno laikoma ne tik skaniu desertu, bet ir tikru naudingų medžiagų šaltiniu. Gydytojai ir dietologai vis dažniau kalba apie jos unikalias savybes...
          ---