Ieškote ypatingo pusryčių ar brunch’o recepto? Šios braškinės bandelės su tirpstančiu burnoje glajumi – puikus pasirinkimas šventiškam stalui ar jaukiam savaitgalio rytui.
Šios bandelės – tai klasikinių cinamoninių bandelių variacija, kur tradicinį cinamono ir cukraus įdarą pakeičia braškių džemas. Pagardinti šviežiu citrinų žievelės aromatu ir aplieti braškių glajumi, jie ne tik atrodo, bet ir kvepia pavasariu.
Braškinės bandelės: receptas
Ingredientai
Tešlai:
- 2 puodeliai pieno
- 1/2 puodelio augalinio aliejaus
- 1/2 puodelio cukraus
- 1 pakelis (7g) sausų mielių
- 4 1/2 puodelio miltų
- 1 valgomasis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
Įdarui:
- 1 1/2 puodelio kokybiško braškių džemo
- 120g tirpinto sviesto
Glajui:
- 450g cukraus pudros
- 160ml grietinėlės
- 1/4 puodelio liofilizuotų braškių miltelių
- 2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eigaTešlos paruošimas:
- Piene su aliejumi ir cukrumi ištirpinkite mieles
- Įmaišykite miltus ir citrinos žievelę
- Palikite kilti valandai
- Įmaišykite likusius sausus ingredientus
- Atšaldykite bent valandą
Vyniotinių formavimas:
- Iškočiokite tešlą į 30x60cm stačiakampį
- Patepkite džemu ir sviestu
- Susukite į ritinį
- Supjaustykite į 15 vienodų dalių
Kepimas:
- Sudėkite į pateptą kepimo formą
- Leiskite pakilti 20 minučių
- Kepkite 375°F (190°C) temperatūroje 24-28 minutes
Glajaus paruošimas:
- Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės
- Užpilkite ant karštų vyniotinių
Laikymo patarimai
- Kambario temperatūroje išsilaiko iki 3 dienų
- Šaldytuve – iki savaitės
- Galima užšaldyti iki 3 mėnesių
Patarimai sėkmingam kepimui
- Naudokite kambario temperatūros ingredientus
- Neperšildykite pieno mielėms – jis turi būti tik šiltas
- Įdarui rinkitės kokybišką braškių džemą
- Glaistykite dar karštus vyniotinius
- Jei glajus per tirštas, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės
Šie braškių vyniotiniai – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo. Jie puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam šeimos savaitgaliui. Skanaus!
Šaltinis: https://www.thepioneerwoman.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
