Skanių naminių kepinių ruošimas ne visada reikalauja daug laiko ir didelių pastangų. Juk galima iškepti, pavyzdžiui, nuostabų tinginio lavašo pyragą su varške. Jis tinka tiek susibūrimams prie arbatos puodelio, tiek kaip pagrindinis vakarienės patiekalas.
Šis kepinys yra neįtikėtinai minkštas ir skanus. Visa tai – dėl originalaus lavašo lankstymo. Iš jo padarykite akordeoną formą ir dėkite įdarą.
Kaip pasigaminti tinginio lavašo pyragą su varške?
Šiam patiekalui kepti naudojome 18 x 19 cm dydžio formą (5 cm aukščio kraštais). Tam galite naudoti bet kokį karščiui atsparų indą (silikoninį, keramikinį, stiklinį ar metalinį).
Jums reikės:
- 3 lavašų
- 400 ml kefyro
- 250 g varškės
- 0,5 š. džiovinto baziliko
- 0,5 arb. š. džiovinto česnako
- 0,25 arb. š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 30 g sviesto
- 4 kiaušinių
Kaip gaminti?
Paruoškite įdarą. Pirmiausia į gilų indą supilkite bet kokio riebumo kefyrą. Įmuškite kiaušinius. Suberkite džiovintą baziliką, česnaką ir rūkytą papriką.
Į kefyrą pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus gerai išplakite šluotele, kol gausite vienalytę konsistenciją. Į atskirą dubenį sudėkite 5% riebumo varškę. Lengvai sutrinkite šakute. Į kefyro įdarą sudėkite varškę. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Kiekvieną lavašo lakštą sulenkite kaip akordeoną. Dėkite į kepimo formą, kurios dugnas ir šonai patepti aliejumi.
Užpildykite lavašą varškės mišiniu, tolygiai paskirstydami per visą paviršių. Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais. Išdėliokite ant lavašo pyrago viršaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formą pašaukite į orkaitę 40–45 minutėms, kol susidarys patraukli aukso rudos spalvos plutelė. Štai ir viskas!
Beje, šį pyragą galite paversti dar sotesniu, jei į įdarą įdėsite šviežių žolelių ir kumpio. Smulkiai supjaustykite petražoles ir sudėkite į kefyro-varškės mišinį. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite likusius ingredientus ir įdarykite pyragą.