Noriu su jumis pasidalinti laiko patikrintu braškių trąšų receptu. Šias trąšas geriausia naudoti balandžio ir gegužės sandūroje.
Kiekvieną braškių krūmelį reikia palaistyti puse litro šių trąšų, ir tai garantuos kur kas įspūdingesnį derlių.
Be to, šios trąšos yra ekologiškos ir visiškai nebrangios.
Jums reikės:
- 50 g šviežių mielių
- 1 l šilto vandens
- 1 valg. š. cukraus
Paruošimas ir naudojimas:
Sumaišykite šiuos produktus ir palikite 1 dieną pastovėti.
Atskieskite santykiu 1:5 (1 dalis trąšų, 5 dalys vandens) ir kiekvieną braškių krūmelį palaistykite po puse litro šių trąšų.
Jei neturite šviežių mielių, mišinį galima paruošti iš 1 arbatinio šaukštelio sausų mielių.
Tokio kiekio trąšų pakanka 10 augalų.
Šios trąšos visą sezoną aprūpins braškių šaknis reikiamomis medžiagomis.
Dar daugiau trąšų receptų
Senos duonos trąšos
Šios trąšos užtikrins geresnį braškių augimą.
Tai sudarys idealias sąlygas vaisių vystymuisi.
Mielės parūgštins dirvą, pritrauks naudingų gyvūnų ir užtikrins dar didesnį derlių.
Šių trąšų paruošimas yra labai paprastas.
Seną išdžiūvusią duoną užpilkite vandeniu ir prispauskite, kad ji panirtų po vandeniu.
Palikite fermentuotis maždaug 6-10 dienų.
Gautą tirpalą praskieskite vandeniu santykiu 1:10.
Dilgėlių trąšos
Tai – tikras gyvybės eliksyras ir puikus būdas apsaugoti braškes nuo kenkėjų.
Be to, viską, ko reikia šių trąšų ruošimui, rasite savo sode.
Trąšose yra lengvai pasisavinamo azoto ir kalio. Visa tai yra reikalinga augalų augimui.
Pakanka 1 kibirą dilgėlių užpilti vandeniu.
Sumaišykite du kartus per dieną ir naudokite praskiestas vandeniu santykiu 1:20.
Rūgštus pienas
Rūgštus pieno produktai (pavyzdžiui, pasukos) yra naudingi vaisių vystymuisi.
Fermentuotus pieno produktus rekomenduojama maišyti su humusu, mėšlu ir medžio pelenais – šis mišinys padeda sukurti šiek tiek rūgščią aplinką, idealiai tinkančią vaisių augimui ir vystymuisi.
Jei į buteliuką įpilsite pieno ir vandens tirpalo ir juo išpurkšite braškes, amarus ir erkes galėsite pamiršti.
Vištų mėšlas
Vištų mėšle yra daug azoto, be kurio braškės negali suformuoti didelių ir sultingų vaisių.
Vištų mėšlą idealu naudoti skystą ir praskiesti vandeniu santykiu 1:10, kad tai nenudegintų braškių šaknų.
Tirpalas turi stovėti mažiausiai tris dienas ir naudojamas tik tol, kol braškės nepradeda žydėti.