Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pagal šį receptą mėsos konservus gaminu daugiau nei 40 metų: geresnio tikrai nerasite!

Tai – nuostabaus skonio mėsos konservai. Jei palygintumėte su pirktais parduotuvėje, tikrai pajustumėte skirtumą.

Šie mėsos konservai praverčia keliaujant ar tada, kai tiesiog nesinori gaminti vakarienės.

Sandėliuke visada turime atsargų visiems metams!

Jums reikės:

  • 5,5 kg kiaulienos mentės (arba 5 kg liesos mėsos ir 0,5 g riebesnės)
  • Česnako (pagal skonį)
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kmynų

Neprivaloma:

  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Taukų

Kaip gaminti?

Nulupkite česnaką.

Mėsą supjaustykite kubeliais.

Pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite išspaustą česnaką ir gerai išmaišykite.

Palikite vieną dieną šaldytuve.

Mėsą sluoksniuokite į švarius konservavimo stiklainius.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite maždaug 100 ml mėsos sultinio (nebūtina).

Į didelį puodą supilkite vandenį (vandens reikia pilti tiek, kad jis apsemtų stiklainių dangtelius).

Virkite maždaug 3 valandas.

Sterilizuoti taip pat galima du kartus – po 1,5 valandos 100-110 laipsnių temperatūroje.

Šie konservai yra tikrai labai skanūs.

Jie puikiai dera su šviežia duona ir šaltu alumi.

Jei konservus gaminsite iš liesos mėsos, į stiklainius taip pat galima įdėti šaukštą ar du šaukštus taukų.

Konservai išsilaiko ilgai. Juos laikykite taip pat, kaip ir įprastus konservus.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---