Tai – puikus sultingos vištienos krūtinėlės su grybais ir česnaku receptas.
Tai gali būti pietūs šventinei progai ar įprastai dienai.
Paruošimas užtrunka vos kelias minutes.
Jums reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 250 g pievagrybių
- 30 g sviesto
- 150 g grietinėlės (riebumas 30-33%)
- 50 ml vandens
- Česnako (pagal skonį)
- Petražolių
- Aliejaus
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
Garnyrui (pasirinktinai):
- Gruzdintų bulvyčių
- Bulvių košės
- Makaronų
- Ryžių
Kaip gaminti?
Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais.
Kiekvieną gabalėlį pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoškite keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek aliejaus ir įdėkite maždaug arbatinį šaukštelį sviesto.
Sudėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių.
Išimkite vištienos krūtinėlę ir į tą pačią keptuvę suberkite griežinėliais pjaustytus grybus. Pakepinkite.
Užpilkite grietinėle, sudėkite likusį sviestą ir galiausiai supilkite vandenį.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Leiskite užvirti ir vėl sudėkite vištienos krūtinėlę.
Galiausiai suberkite susmulkintą česnaką. Kai padažas šiek tiek sutirštės, suberkite kapotas petražoles ir patiekite.
Skanaus!