Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Močiutės bulvių kukuliai: visi tikrai prašys recepto!

Mes neklausime, ar jūs mėgstate tokius patiekalus, nes šiuos bulvių kukulius mėgsta visi.

Mes jums papasakosime, kaip paruošti bulvių kukulius, kad šis patiekalas būtų dar skanesnis.

Šiuos bulvių kukulius galite ruošti su įvairiais skirtingais priedais.

Tai – tikrai puiki idėja vakarienei, kuri patiks visiems.

Šie bulvių kukuliai gali būti patiekiami ir sūrūs, ir saldūs.

Dažniausiai šie bulvių kukuliai ruošiami su šonine arba apliejami padažu.

Kaip paruošti minkštus bulvių kukulius?

Čia kalbama ne apie miltų ir kitų ingredientų proporcijas.

Bulvių kukuliai bus dar skanesni, jei bulves išvirsite vandenyje su dideliu kiekiu pieno.

Bulvių kukuliai bus kur kas minkštesni.

Bulvių kukulių su grybų padažu receptas

Jums reikės:

Bulvių kukuliams:

  • 1 kg bulvių
  • 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. bulvių miltų
  • druskos

Padažui:

  • 500 g šviežių grybų
  • kelių šaukštų sultinio
  • 3 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. petražolių
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/2 stiklinės plakamosios grietinėlės (30%)
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Nulupkite bulves ir sudėkite į puodą. Supilkite pieną ir įpilkite tiek vandens, kad skystis apsemtų bulves.

Virkite, kol suminkštės.

Išvirtas bulves nusausinkite ir atvėsinkite.

Suberkite bulvių miltus, įmuškite kiaušinį ir pasūdykite.

Suberkite kvietinius miltus ir išmaišykite tešlą.

Tešlą dėkite ant miltais pabarstytos lentos.

Susukite į ritinį.

Supjaustykite vienodais gabalėliais.

Sudėkite kukulius į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu.

Kai bulvių kukuliai iškils į paviršių, virkite dar 2 minutes.

Nusausintus bulvių kukulius galima patiekti su grybų padažu.

Nuvalykite šviežius grybus, nuplaukite ir supjaustykite.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus sviesto, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite kelias minutes.

Kepimo pabaigoje suberkite išspaustą česnaką ir minutę pakepinkite.

Įpilkite kelis šaukštus sultinio, užvirinkite ir dar minutę pavirkite ant stiprios ugnies, kol padažas sutirštės.

Sudėkite grybus, supilkite likusį alyvuogių aliejų ir įdėkite sviesto.

Kepkite maždaug 7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Supilkite grietinėlę ir kaitinkite kelias minutes, kol mišinys sutirštės.

Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir galiausiai įberkite kapotų petražolių.

Lėkštėje esančius kukulius užpilkite grybų padažu ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---