Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Obuolių-aguonų pyragas pagal senovinį receptą: labai paprasta paruošti!

Tai – puikus pyragas pagal senovinį receptą.

Kartą pabandę šį receptą, šį pyragą norėsite kepti reguliariai.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 700 g kvietinių miltų
  • 200 g margarino
  • 150 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 20 g mielių
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 200 ml šalto vandens

Obuolių įdarui:

  • 1 kg tarkuotų obuolių
  • 250 g kristalinio cukraus
  • malto cinamono
  • nutarkuotos pusės citrinos žievelės
  • citrinos sulčių
  • 80 g džiūvėsėlių

Aguonų įdarui:

  • 250 g maltų aguonų
  • 200 g kristalinio cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • nutarkuotos pusės citrinos žievelės
  • 200 ml vandens

Kaip gaminti?

Margariną ir sviestą sutrupinkite su miltais ir mielėmis.

Sudėkite likusius ingredientus.

Išmaišykite, suvyniokite į maistinę plėvelę.

1 valandą palaikykite šaldytuve.

Paruoškite obuolių įdarą:

Sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite į šalį.

Paruoškite aguonų įdarą:

Aguonas sumaišykite su cukrumi, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

Įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite citrinos žievelės.

Padalinkite tešlą į tris lygias dalis.

Pirmą tešlos dalį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Subadykite šakute ir dėkite obuolių įdarą.

Ant viršaus dėkite antrą tešlos dalį ir vėl subadykite šakute, užtepkite aguonų įdarą ir dėkite paskutinę tešlos dalį.

Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.

Kepkite 180°C  temperatūroje maždaug 30-35 min.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---