Šias duoneles yra labai paprasta paruošti.
Paruoštų duonelių galite užšaldyti, nes tuomet visada turėsite naminių kepinių, kai tik jų prireiks.
Jums reikės:
- 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
- Pusės stiklinės šilto vandens (100 ml)
- Pusės stiklinės natūralaus jogurto (100 gramų)
- 1 pakelio šviežių mielių (42 gramų)
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus (20 gramų)
- 2 valg. š. augalinio aliejaus (20 ml)
- 1 arb. š. druskos (8 gramų)
- 5 stiklinių kvietinių miltų (600 gramų)
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir šiltą vandenį.
Įmaišykite mieles ir cukrų.
Išmaišykite ir supilkite jogurtą.
Dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite aliejų.
Į tešlą pamažu suberkite miltus.
Išmaišykite.
Suberkite druską ir išminkykite tešlą.
Palikite uždengtame dubenyje 45 minutes.
Tešlos tūris turi padidėti.
Minkykite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir suformuokite cilindrą.
Padalinkite į 12 mažesnių dalių.
Kiekvieną dalį susukite į maždaug 14 centimetrų skersmens apskritimą.
Sudėkite ant kepimo skardos.
Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje.
Kepdamos duonelės gražiai išsipūs.
Skanaus!
Video pamokėlė: