Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Štai kodėl prancūziškas sultinys yra žinomas visame pasaulyje: sužinokite, ko į jį dedama!

Prancūzų šefas papasakojo, kaip virti sultinį: skonis tiesiog pasakiškas!

Jis patarė, ką reikia dėti į sultinį, kad jo skonis būtų sodresnis.

Virtuvės šefas Michelis Diuma Prancūzijoje yra labai populiarus.

Viename iš savo sukurtų vaizdo įrašų jis parodė, kaip virti sultinį.

Jis verda sultinį tik iš vištienos, kurią pirmiausia supjausto: į puodą atskirai sudedami vištienos sparneliai, blauzdelės, ir t.t.

Jis iškart deda į puodą ir mėsą, ir daržoves.

Taip pat svarbu ir tai, kokios žolelės dedamos į sultinį.

Virtuvės šefas rekomenduoja iš karto į puodą įberti petražolių, čiobrelių, rozmarinų ir lauro lapų.

Prancūziško sultinio receptas

Jums reikės:

  • visos vištos
  • 4 morkų
  • 1 poro
  • 2 svogūnų
  • petražolių
  • čiobrelių
  • lauro lapų (geriausia – šviežių)
  • 2-3 šviežio rozmarino šakelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Įdėkite vištieną į didelį puodą.

Iš karto įdėkite nesmulkintus svogūnus.

Jei norite sultinį ruošti tik kaip pagrindą kitam patiekalui, supjaustykite svogūnus mažais kubeliais.

Taip pat įdėkite visą nuskustą morką ir susmulkintą porą.

Špagatu suriškite šviežias žoleles (čiobrelius, rozmarinus ir petražoles) ir įdėkite į puodą.

Tokiu būdu jas nesunkiai išimsite iš puodo, išsaugodami maksimalų skonį.

Įdėkite lauro lapų.

Viską užpilkite vandeniu, kad jis apsemtų visus ingredientus.

Virkite ant silpnos ugnies.

Baigiant virti pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Kaip pasigaminti tikrą sultinį kaip iš močiutės virtuvės?

Sėkmės paslaptis slypi  sultinio ruošimui naudojamuose ingredientuose.

Vieni jį gamina tik su paukštiena, kiti įdeda šiek tiek jautienos, kad gautų tinkamą aromatą.

Kiti renkasi kitokią paukštieną: kartais – liesą kalakutą, kartais – riebesnę antį.

Tradiciniame sultinio recepte yra ne tik paukštiena, bet ir jautiena ar veršiena.

Visos šios rūšys bus tikrai geras pasirinkimas, nors geriausia naudoti kelių skirtingų rūšių mėsos mišinį, nes toks mišinys sultiniui suteiks visaverčio skonio ir turtingos maistinės vertės.

Taip pat verta rinktis mėsos dalis su kaulais, tokias kaip kaklas, vištienos šlaunelės ar jautienos krūtinėlė.

Sąnarių kaulai ir kremzlės yra puikus kolageno šaltinis, kuris ne tik teigiamai veikia mūsų odą, plaukus ir nagus, bet taip pat yra natūralus tirštiklis.

Taip pat derėtų prisiminti, kad tikras kaimiškas sultinys turi būti riebus, nes būtent sultinio paviršiuje esantys riebalai sukaupia visą skonį ir daugybę maistinių medžiagų.

Būtent todėl neverta rinktis pernelyg liesos mėsos ar nuo mėsos gabalėlių nupjauti kiekvieną riebalinę plėvelę.

Kokias daržoves dėti į sultinį, kad jis būtų tinkamo skonio?

Mažiau dėmesio skiriama daržovių pasirinkimui, kurios kartu su mėsa sudaro bendrą šios sriubos skonį. Vis dėlto, būtent daržovės yra pagrindiniai sultinio ingredientai.

Pabandykite įdėti gabalėlį baltojo kopūsto bei tradicinių šakniavaisių.

Kopūstas tiesiog fantastiškai praturtins sriubos skonį.

Pamirštas ingredientas iš močiutės virtuvės

Kadaise įvairūs subproduktai taip pat buvo naudojami sultinio ruošimui, tačiau vėliau šie ingredientai buvo primiršti.

Mūsų mamos ir močiutės į puodą, kuriame verda sultinys, dažnai dėdavo vištų ar kalakutų širdeles, kepenėles, skilvelius.

Toks priedas buvo pigus ir lengvai prieinamas. Be to, jis sultiniui suteikė nepakartojamą skonį.

Būtent dėl ​​mažos kainos daugumai mūsų tai asocijuojasi su prastesnės kokybės produktu, tačiau iš tiesų tai yra ir skanus, ir vertingas produktas.

Subproduktus geriausia pirkti prieš pat sultinio gaminimą, nes jų galiojimo laikas yra trumpas.

Taip pat labai svarbu juos kruopščiai išvalyti.

Sultinio su subproduktais ir kopūstais receptas

Jums reikės:

  • jautienos
  • 1,5 kg vištienos šlaunelių ir sparnelių
  • 6 vištos širdelių
  • 4 vištų skrandžių
  • 2,5 litro vandens
  • ketvirtadalio baltojo kopūsto galvos
  • 2 morkų
  • 1 petražolių šaknies
  • pusės saliero
  • 1 svogūno
  • jauro lapo
  • juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Visą mėsą nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite ant vidutinės ugnies.

Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir nurinkite putas.

Virkite dar 2 valandas.

Per tą laiką nulupkite visas šakniavaisines daržoves.

Supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Po valandos sudėkite visas daržoves į puodą.

Sultinį virkite dar 1,5 valandos ant silpnos ugnies.

Sūdyti sultinį reikėtų tik pabaigoje.

Taip paruoštas sultinys reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau tikrai verta šiek tiek pasistengti.

Garantuojame, kad visi jį pagirs ir visiems sugrąžins prisiminimus apie sekmadienio vakarienę pas močiutę.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---