Ar esate nusiteikę tikrai skaniam desertui?
Siūlome išbandyti šį karamelinį sūrio pyragą.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 250 g karamelinių sausainių
- 120 g sviesto
Kremui:
- 500 g minkštos varškės
- 250 g maskarponės
- 250 ml plaktos grietinėlės
- 120 g cukraus pudros
Karamelei:
- 130 g cukraus
- 70 g sviesto
- 100 ml plaktos grietinėlės
Taip pat reikės:
- 23 cm skersmens torto formos
Kaip gaminti?
- Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.
- Karamelinius sausainius sutrinkite trintuvu, supilkite ištirpintą sviestą ir dubenyje gerai išmaišykite rankomis.
- Supilkite mišinį į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
- Paruoškite kremą:
- Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir maskarpone.
- Kitame dubenyje išplakite grietinėlę.
- Įmaišykite rankomis į varškės masę.
- Ant biskvito pagrindo sluoksniuokite kremą, dėkite į šaldytuvą.
- Paruoškite karamelę:
- Leiskite cukrui ištirpti puode, nuolat maišykite.
- Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.
- Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta ir skysta, bet ne karšta.
- Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir padėkite atvėsti.
- Galite papuošti smulkintais sausainiais.
Skanaus!
Video pamokėlė: