Šis greitai paruošiamos daržovių sriubos receptas pravers po šventinio persivalgymo.
Tai padės padailinti kūno linijas ir atstatyti normalią virškinimo sistemą.
Ši sriuba yra labai skani.
Daržovių sriubos yra vienas geriausių būdų numesti svorio.
Tai – sotus patiekalas, kuriame yra daug skaidulų ir mažai kalorijų. Būtent todėl sriubos padeda lengviau atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.
Po švenčių dauguma mūsų priauga kelis kilogramus, todėl verta išbandyti šią riebalus deginančią sriubą.
Vienas svarbiausių šios sriubos privalumų – iš anksto galima išvirti gana didelį sriubos kiekį.
Šią sriubą taip pat galėsite pasiimti ir pietums į darbą.
Maža to, šios sriubos paruošimas tikrai nepareikalaus daug laiko.
Jums reikės:
- 1 didelio svogūno
- 1 morkos
- 2-3 saliero stiebų
- 2 saldžiųjų paprikų (geltonos ir raudonos)
- pusės mažos kopūsto galvos
- 1 didelio pomidoro arba 2 nedidelių
- 400 ml pomidorų tyrės
- 2 česnako skiltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- petražolių (papuošimui)
Kaip gaminti?
Į puodą su karštu aliejumi suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kai jis taps skaidrus, suberkite kubeliais pjaustytas morkas ir salierą.
Leiskite pravėsti, suberkite kubeliais pjaustytas paprikas ir smulkiai pjaustytą kopūstą.
Užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Į puodą supilkite pomidorų tyrę.
Įdomus priedas – tarkuotas pomidoras (arba du mažesni).
Į sriubą suberkite išspaustą česnaką ir virkite 15-20 min.
Sriubą nukelkite nuo ugnies. Kai ji šiek tiek pravės, sutrinkite trintuvu.
Pakaitinkite ir pagal skonį įberkite smulkinto česnako.
Paruoštą sriubą galima kelias dienas laikyti šaldytuve.
Geriausia riebalus deginanti sriuba
Jums reikės:
- 1 stiklinės daržovių, tokių kaip salierai, geltonosios arba raudonosios paprikos, svogūnai arba šparaginės pupelės
- 1 stiklinės mišrių lapinių žalumynų, tokių kaip špinatai, šveicariški mangoldai arba kopūstai
- 1/2 stiklinės šakninių daržovių, tokių kaip morkos, petražolės, burokėliai
- 1/2 arb. š. džiovinto česnako
- 1/2 arb. š. malto imbiero
- 2-4 arb. š. ciberžolės, kalendros, maltų juodųjų pipirų, kmynų
- 2 stiklinių naminio daržovių sultinio
- druskos (pagal skonį)
- taip pat galite įdėti pusę stiklinės raudonųjų pupelių
Pastaba: ingredientų kiekį galite koreguoti pagal skonį.
Kaip gaminti?
Iš pradžių patroškinkite šaknines daržoves.
Į didelę keptuvę suberkite prieskonių mišinį.
Šaknines daržoves užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol suminkštės.
Lapines daržoves supjaustykite, sudėkite į keptuvę.
Gerai išmaišykite.
Įpilkite 1 stiklinę daržovių sultinio.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių.
Supilkite likusį sultinį ir suberkite likusias daržoves (išskyrus šaknines daržoves).
Virkite 10 minučių.
Dabar atėjo eilė šakninėms daržovėms, kurias reikia įdėti į puodą ir, jei reikia, užpilti trupučiu vandens.
Įpilamo vandens kiekis priklauso nuo to, kokią sriubos konsistenciją norite gauti.
Virkite dar 5 minutes ir sriuba bus paruošta.
Sriubos dieta
Ši sriuba skirta visiems, kurie bando sulieknėti.
Dėl šios sriubos vartojimo per dieną gaunamų kalorijų skaičius bus apribotas, kad organizmas būtų priverstas naudoti riebalų atsargas.
Pusryčiams valgykite įprastą maistą, o prieš pietus ir vakarienę pirmiausia valgykite šią sriubą. Antram patiekalui rinkitės liesą mėsą (vištieną, kalakutieną, veršieną, ir t.t.), vaisius ir daržoves, liesą žuvį.
Sėkmės!