Išbandykite šiuos skanius kopūstų kotletus.
Šį patiekalą pagaminau sekmadienio pietums, ir visa mano šeima labai džiaugėsi.
Jums reikės:
- 500 g kopūstų
- 4 stiklinių vandens (800 ml)
- augalinio aliejaus
- 2 svogūnų
- 3 česnako skiltelių
- 3 kiaušinių
- 4 valg. š. kvietinių miltų (60 g)
- 1 arb. š. druskos (8 g)
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių (4 g)
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Padažui:
- 3 valg. š. natūralaus jogurto (75 g)
- 2 krapų šakelių
- 1 agurko
Kaip gaminti?
- Pašalinkite kopūsto kotą.
- Supjaustykite kopūstą plonais griežinėliais.
- Sudėkite į puodą.
- Užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Nukoškite ir atvėsinkite.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pastatykite ant ugnies.
- Supjaustykite svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite susmulkintą česnaką.
- Išmaišykite ir lengvai pakepinkite.
- Dubenyje su kopūstais padarykite duobutę ir įmuškite kiaušinius.
- Suberkite svogūnų mišinį.
- Suberkite miltus ir druską.
- Pagardinkite prieskoniais.
- Viską kruopščiai išmaišykite šaukštu.
- Į keptuvę įdėkite šaukštą kopūstų mišinio, suformuokite kotletą.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.
- Sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
- Paruoškite padažą:
- Į nedidelį dubenį įdėkite jogurto.
- Suberkite krapus ir tarkuotą agurką.
- Viską kruopščiai išmaišykite.
- Kopūstų kotletus patiekite su jogurtiniu padažu.
Skanaus!
Video pamokėlė: