„Jhatky“ – tai patiekalas, kurį savo namuose gaminu tikrai dažnai. Tai – puikus garnyras ar tiesiog skani vakarienė. Man šį patiekalą labiausiai patinka ruošti su šonine ir svogūnais. Jo pagrindui tereikia 2 ingredientų – miltų ir bulvių.
Šis patiekalas yra puikus įrodymas, kad mūsų proseneliai tikrai mokėjo ruošti skanius valgius.
Jei manote, kad tai paprasti „Gnocchi“, labai klystate.
Šie bulvių rutuliukai tradiciškai buvo vadinami „Jhatky“, ir daugelis sutiktų, kad tai tikras bulvių delikatesas.
Šį patiekalą taip pat galima ruošti su varške ar sūriu, su aguonomis, riešutais ir sviestu.
„Jhatky“ versijų yra tikrai labai daug.
Jums reikės:
- 1 kg virtų bulvių
- 100 g kvietinių miltų
- 100 g pusiau rupių miltų
- 2 smulkiai pjaustytų svogūnų
- 150 g smulkiai supjaustytos šoninės
Kaip gaminti?
Nuskuskite bulves, supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
Įberkite druskos ir leiskite užvirti.
Kai bulvės išvirs, palikite jas mirkti vandenyje.
Suberkite persijotus miltus ir įmaišykite į bulves – susidarys košės konsistencija.
Uždenkite dangčiu.
Leiskite troškintis maždaug 10-15 minučių.
Rankas patepkite aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų, ir suformuokite vyniotinį.
Iš ritinio formuokite rutuliukus.
Patiekite su kepta šonine ir svogūnais.
Taip pat galite įdėti sviesto.
Jums tikrai patiks šis senovinis patiekalas.
Skanaus!