Maistas, kuris kažkada buvo įprasta mūsų protėvių mitybos dalis, šiandien prarado savo populiarumą.
Tikrai be reikalo. Mes jums papasakosime, kodėl į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti vištienos skrandukus.
Ne visi žino, kad ši vištienos dalis yra ne tik skani, bet ir labai maistinga.
Tai yra puikus baltymų, kolageno ir daugelio kitų maistinių medžiagų šaltinis.
Maža to, iš vištienos skrandukų galima paruošti daug skanių patiekalų.
Vištienos skrandžiai – pamirštas ir neįvertintas delikatesas
Anksčiau vištienos skrandžiai buvo laikomi tikra retenybe.
Mūsų močiutės subproduktų dėdavo į sultinį, iš jų gamino guliašą ir daugybę kitų patiekalų.
Šiandien vištienos skrandukai jau yra praradę savo populiarumą. Kai kurie žmonės vengia valgyti subproduktus.
Vis dėlto, nepamirškite, kad vištienos skrandžiai yra pigūs, skanūs ir sveiki.
Priešingai nei kiauliena ir jautiena, subproduktai yra lengvai ir greitai virškinami.
Juose taip pat yra daug baltymų, kolageno ir kitų maistinių medžiagų.
Patiekalus iš subproduktų yra labai lengva paruošti.
Po terminio apdorojimo jie tampa minkšti ir sultingi.
Vištienos skrandžius geriausia pirkti iš ekologinių ūkių.
Tokiuose ūkiuose vištos nelaikomos narvuose, jos laisvai vaikšto lauke ir nėra šeriamos antibiotikais bei modifikuotais pašarais.
Kodėl į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti vištienos skrandukus?
Vištienos skrandžiai turi didelę maistinę vertę.
Jie yra puikus kolageno šaltinis, kuris būtinas tinkamam sąnarių funkcionavimui.
Kolagenas taip pat akivaizdžiai pagerina odos būklę ir turi senėjimą stabdančių savybių.
Vištienos skrandukuose taip pat yra peptidų, kurie padeda reguliuoti kraujospūdį ir mažina širdies ligų riziką.
Vištienos skrandžiai yra lengvai virškinami ir nesukelia virškinimo problemų.
Be to, jie yra puikus baltymų, geležies, cinko, vitaminų C, A, D, E ir K šaltinis.
Būtent todėl juos tikrai verta įtraukti į savo mitybos racioną.
Kaip paruošti vištienos skrandukus?
Peržiūrėkite keletą įdomių pasiūlymų, kaip juos paruošti.
Iš vištienos skrandžių galima paruošti daugybę skanių patiekalų.
Pavyzdžiui, iš jų galite paruošti sultinį ar troškinį.
Vištienos skrandukus taip pat galite ruošti grietinėlėje ir patiekti su salotomis.
Vištienos skrandukų troškinys
Jums reikės:
- šiek tiek aliejaus
- 1 pakuotės vištienos skrandžių
- 1 svogūno
- 1 valg. š. maltų raudonųjų pipirų (saldžių)
- 2 arb. š. maltų aitriųjų pipirų (nebūtina)
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelio druskos
- vandens
- 1 valg. š. Vusterio padažo
Kaip gaminti?
Į karštą aliejų suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite.
Vištienos skrandžius supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Kai svogūnas taps auksinės spalvos, suberkite skrandžius ir pakepinkite maždaug 15 min.
Pabarstykite mėsą raudonaisiais pipirais (tiek saldžiais, tiek aštriais), įpilkite Vusterio padažo ir šiek tiek vandens.
Troškinkite, kol skrandžiai suminkštės.
Galite patiekti su bulvėmis ar kitu garnyru. Papuoškite petražolėmis.
Skanaus!