Tai – labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tinka ir kasdienai, ir šventiniam stalui.
Jums reikės:
- 6 kiaulienos pjausnių
- 150 g kietojo sūrio
- 1 svogūno
- 2 marinuotų agurkų
- 10 g krapų
- 3 valg. š. majonezo
- 1 arb. š. garstyčių sėklų
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Kiaulienos pjausnius išdėliokite vieną šalia kito ir įpjaukite jų paviršių tinkleliu.
Pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir apverskite į kitą pusę. Vėl įpjaukite paviršių, pabarstykite druska ir pipirais.
Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Sumaišykite majonezą su garstyčių sėklomis ir įtrinkite kiekvieną mėsos gabalėlį.
Marinuotus agurkus supjaustykite apskritimais.
Svogūną nulupkite ir taip pat supjaustykite apskritimais.
Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėkite svogūnų griežinėlius, agurko griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 30 minučių.
Pabarstykite smulkintais krapais ir patiekite.
Dar vienas receptas: kiaulienos kepsniai su parmezano sūriu
Jums reikės:
- 8 kiaulienos pjausnių
- 8 kietojo sūrio riekelių
- Petražolių
- 1 česnako skiltelės
- 1 stiklinės maltų džiūvėsėlių
- 4 valg. š. tarkuoto parmezano
- Šlakelio aliejaus
- Druskos
Kaip gaminti?
Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles.
Sumaišykite su džiūvėsėliais ir parmezanu.
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite po riekelę kietojo sūrio, uždenkite antruoju mėsos gabalėliu, o viršų patepkite aliejumi.
Paruoštą mišinį apvoliokite džiūvėsėliuose su parmezanu ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kitą pusę aptepkite aliejumi ir vėl pabarstykite paruoštu sausu mišiniu.
Pasūdykite ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kepkite maždaug 20 minučių.
Skanaus!
Video pamokėlė: