Daugumai žmonių šaltuoju metų laiku bent kartą tenka kovoti su kosuliu ir peršalimu.
Mano močiutė nuolat kartodavo, kad stiklinė pieno su svogūnais gali būti daug veiksmingesnė už preparatus iš vaistinės, – ypač kai kalbama apie ligos pradžią.
Jei šį preparatą paruošite pirmoje ligos stadijoje, nesuteiksite ligai progos išsivystyti ir kosulys greitai atslūgs…
Šio seno recepto privalumai
Pienas ir svogūnai yra labai veiksmingas derinys dėl šiuose produktuose esančių veikliųjų medžiagų.
Svogūnuose esančios lakiosios medžiagos turi stiprų antivirusinį poveikį ir yra geriausias pagalbininkas nusilpusiai imuninei sistemai.
Pienas yra ypatingai vertinamas dėl raminamųjų savybių, jis ramina gerklės gleivinę, pašalina būdingą niežulį ir ypač palengvina sausą kosulį. Iš šių dviejų ingredientų pagamintas karštas gėrimas atpalaiduoja bronchus, ramina, malšina uždegimą ir skausmą.
Į šį gėrimą taip pat dedama medaus (jame gausu vitaminų ir mineralų) bei sviesto, kuris turi raminamąjį poveikį.
Yra keletas būdų, kaip paruošti šį gėrimą.
Kiekvienas paruošimo būdas turi savų privalumų, todėl reikia atsižvelgti į tai, kokią problemą norite išspręsti.
Pienas su svogūnais nuo sauso kosulio
Jums reikės:
- 1 l pieno
- 1 svogūno
- 2 valg. š. medaus
- 2 valg. š. sviesto
- žiupsnelio sodos
Paruošimas ir naudojimas:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis.
Virkite verdančiame piene 5 minutes su sviestu ir soda (nepersistenkite su sodos kiekiu, antraip bus juntamas nemalonus skonis).
Palaukite, kol pienas šiek tiek pravės, ir įdėkite medaus.
Gerkite visos dienos metu nedideliais kiekiais. Prieš gerdami pašildykite.
Pienas su svogūnais nuo stiprių kosulio priepuolių
Jums reikės:
- 250 ml pieno
- 1 didelio svogūno
- žiupsnelio šalavijų
Paruošimas ir naudojimas:
Svogūną pavirinkite piene su šalavijais, kol svogūnas visiškai suminkštės. Viską sutrinkite blenderiu.
Gautą mišinį reikia gerti mažomis dozėmis visą dieną. Jei kosulys vargina ir naktį – pusę stiklinės išgerkite prieš miegą.
Receptas nuo peršalimo
Jums reikės:
- 1 l pieno
- 10 mažų svogūnų
- 1 česnako galvutės
- 1 valg. š. medaus
Paruošimas ir naudojimas:
Nulupkite česnaką, o svogūną supjaustykite dideliais gabalėliais.
Suberkite į pieną ir virkite, kol svogūnas visiškai suminkštės.
Nukoškite. Palaukite, kol pravės, ir įdėkite medaus.
Vartokite po 2 šaukštus 3-4 kartus per dieną.