Tai – mano mėgstamiausias bandelių receptas.
Net trečią dieną kepinys yra nuostabiai minkštas ir skanus!
Jums reikės:
- 1 kubelio (42 g) šviežių mielių
- 0,25 l pieno
- 2 valg. š. cukraus
Tešlai:
- 1 kg pusiau rupių miltų
- 0,5 l pieno
- 125 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- citrinos žievelės
Įdarui (pagal skonį):
- uogienės
- varškės
- „Nutella“ kremo
- riešutų
- aguonų
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Į pieną, kuris turi būti šiltas, įmaišykite cukrų, sudėkite mieles ir šaukštelį pusiau rupių miltų. Išmaišykite ir palikite kilti.
Miltus persijokite į didesnį dubenį.
Nutarkuokite citrinos žievelę.
Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų, išmaišykite. Įmaišykite mieles, pieną, kiaušinį ir lydytą sviestą.
Iš pradžių tešla bus skysta, bet maišant ji palaipsniui tirštėja.
Lengvai pabarstykite miltais ir palikite kilti maždaug 90 minučių (tešla labai pakils).
Išminkykite raugintą tešlą ant miltais pabarstytos lentos.
Pabarstykite miltais.
Iškočiokite iki 0,5 cm storio sluoksniu, supjaustykite maždaug 7×7 cm kvadratėliais.
Užtepkite pasirinktą įdarą.
Susukite į kamuoliuką.
Ant skardos dugno arba į kepimo indą įpilkite šiek tiek aliejaus, kuriame apvoliokite bandeles, kad jos pasidengtų riebalais.
Sudėkite bandelių ruošinius.
Leiskite dar šiek tiek pakilti ir kepkite 175 °C temperatūroje 25-30 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
Iškeptas bandeles aptepkite pienu, sumaišytu su cukrumi.
Skanaus!