Labai ilgai ieškojau salotų recepto, kurių skonis būtų panašus į patiekiamų kinų restoranuose.
Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, tokias salotas ruošiu bent kartą per savaitę.
Salotos yra labai skanios ir gaivios, o tuomet, jei norite numesti šiek tiek svorio, šios salotos yra tikrai puikus pasirinkimas.
Šias salotas patiekiu kaip garnyrą arba valgau vakarienei.
Be to, šios salotos taip pat yra labai sveikos.
Salotų pagrindinis ingredientas yra baltieji gūžiniai kopūstai. Ar žinote apie jų poveikį sveikatai?
Baltieji gūžiniai kopūstai:
- Palaiko imuninę sistemą
- Apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos
- Saugo organizmą nuo uždegimų ir infekcijų, pasižymi antiseptiniu poveikiu
- Gerina virškinimą
- Palaiko gaubtinės žarnos valymą
- Pasižymi diuretiniu poveikiu
- Sudėtyje esanti folio rūgštis palaiko tinkamą vaisiaus vystymąsi nėštumo metu
- Palaiko raudonųjų kraujo kūnelių gamybą
- Detoksikuoja organizmą
- Spartina metabolizmą
- Pašalina vandens perteklių iš organizmo
- Apsaugo nuo vėžio
- Užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms
- Saugo nuo diabeto
- Padeda išvengti osteoporozės
- Užkerta kelią vidurių užkietėjimui
- Apsaugo nuo inkstų ligų
Kiniškos kopūstų salotos
Šių salotų ruošimui jums reikės tik kelių įprastų ingredientų.
Jums reikės:
- pusės mažos baltojo kopūsto galvos
- 1 morkos
- 1 česnako skiltelės
- ¼ stiklinės cukraus
- ¼ stiklinės acto
- ¼ stiklinės aliejaus
- 1 valg. š. druskos
Neprivaloma:
- ciberžolės
Kaip gaminti?
Smulkiai supjaustykite kopūstą.
Morką sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite.
Sumaišykite su smulkintais kopūstais.
Į puodą supilkite aliejų ir actą, suberkite cukrų ir druską. Įspauskite česnako skiltelę ir išmaišykite. Taip pat galite įdėti ciberžolės (nebūtina).
Maišydami pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Paruoštu užpilu apliekite kopūstus ir morkas.
Kruopščiai išmaišykite.
Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek suminkštėtų.
Skaniausia valgyti kelias valandas marinuotas salotas.
Skanaus!