Mano prosenelė ruošdavo blynus pagal šį receptą.
Jei manote, kad nėra nieko geriau už bulvinius blynus, būtinai išbandykite šią alternatyvą.
Iš šios daržovės gaminami blynai yra gana neįprasti, tačiau šį daržovė yra prieinama bet kuriuo metų laiku, o skoniu blynai nustebins net tikrus gurmanus.
Jei manote, kad tai moliūgas, cukinija ar kopūstas, labai klystate.
Iš paprastų salierų galite pagaminti geriausius ir traškiausius blynus.
Jums reikės:
- 1 kg saliero šaknų
- 500 g kietojo sūrio
- 4 kiaušinių
- 70 ml pieno
- 6 valg. š. džiūvėsėlių
- Petražolių
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
- Aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Išvalytą salierą sutarkuokite stambia tarka.
Sutarkuokite 0,5 kg kietojo sūrio.
Trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus išplakite iki standžių putų.
Į didelį dubenį sudėkite tarkuotą salierą ir sūrį.
Sudėkite kiaušinių trynius, įberkite saują kapotų petražolių, pabarstykite trupučiu juodųjų pipirų.
Įpilkite 70 ml pieno.
Į mišinį įmaišykite 6 šaukštus džiūvėsėlių.
Įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
Blyneliai bus gana sūrūs nuo sūrio, bet jei norite, įberkite žiupsnelį druskos.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Formuokite nedidelius blynus.
Apkepkite iš abiejų pusių.
Štai ir viskas.
Galima patiekti vienus arba su gardžia grietinėle.
Skanaus!