Kartais vėlai vakare labai norisi ko nors saldaus prie arbatos. Konditerijos parduotuvės jau uždarytos, o gaminti nėra kada. Tokioms progoms visada turiu vaflinį pyragą, kurį ruošiu pati. Tai padeda ir tada, kai svečiai jau prie slenksčio! Kremą vafliniams pyragams paruošiu lygiai per 10 minučių. Pasirodo, deserto ruošimas gali trukti ne ilgiau nei reklaminė pertraukėlė.
Šis kondensuoto pieno kremas yra labai švelnaus skonio. Žinau, kad daugelis žmonių nori tiesiog sutepti vaflius kondensuotu pienu. Vis dėlto, šis kremas bus kur kas skanesnis. Jis dar geriau įsigeria į vaflius, todėl desertas tampa minkštesnis.
Kaip pasigaminti saldų kremą vafliniams pyragams?
Svarbiausia taisyklė – nepatingėti kremą gerai išplakti. Nustatykite pakankamai didelį maišytuvo plakimo greitį, nes tuomet gausite tinkamą kremo konsistenciją. Deserto ruošimui galite naudoti bet kokio skonio vaflius.
Jums reikės:
- 350 g virto kondensuoto pieno
- 3 valg. š. medaus
- 350 g sviesto
- 200 g sausainių
- 4 valg. š. pieno
Kaip gaminti?
Sausainius sutrinkite į trupinius bet kokiu jums patogiu būdu: trintuvu, virtuviniu kombainu ar kočėlu.
Minkštą sviestą išplakite iki purių putų. Įdėkite medaus ir vėl plakite.Toliau plakdami ingredientus, dalimis supilkite kondensuotą pieną.
Suberkite sausainių trupinius ir maišykite iki vientisos masės.
Pieną užvirinkite ir atvėsinkite. Įmaišykite jį į kremą.
Štai ir viskas: kremas vafliniam pyragui jau paruoštas. Dabar tiesiog užtepkite šį kremą ant vaflių ir paruoškite pyragą. Padėkite į šaldytuvą, kad kremas gerai įsigertų. Vis dėlto, jei pyragą reikia patiekti tuojau pat, šį žingsnį galite ir praleisti. Ar jau gaminote tokį vaflinį pyragą?