Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Šis paprasta gudrybė pakeitė mano gyvenimą: dabar neiššvaistau nei gramo sviesto

Jei pavargote nuo to, kad kas kartą, kai išpakuojate naują sviesto pakuotę, išeikvojate nemažai šio produkto, turime jums sprendimą! Pasinaudokite kepimo popieriaus gudrybe, ir  jūs daugiau niekada neiššvaistysite nė gabalėlio sviesto. Ši gudrybė sulaukė tikrai nemažo internautų susidomėjimo.

Sviesto tikriausiai yra kiekvienoje virtuvėje. Jį tepame ant sumuštinių,  ant jo kepame įvairius produktus, dedame į kepinius. Natūralu, kad šio produkto tikrai nesinori švaistyti, todėl naudinga žinoti, kokia gudrybė gali padėti taupyti šį produktą. Tai – labai paprasta: jums tereikės peilio ir kepimo popieriaus.

Kaip laikyti sviestą?

Neseniai Instagram profilyje @wygodnie_z_basia pasirodė įdomus patarimas, kaip laikyti sviestą. Šiuo patarimu galite pasinaudoti kas kartą, kai nusiperkate naują sviesto pakuotę. Tiesiog išvyniokite sviestą ir padalinkite į mažesnes dalis. Pavyzdžiui, jei perkate 200 g sveriantį produktą, galite jį supjaustyti į keturias dalis po 50 g, į penkias dalis po 40 g, ir t.t. Visada yra svarbu atsiminti (arba užrašyti) kiekvieno kubelio svorį.

Prieš pradėdami pjaustyti sviestą, pirmiausia paruoškite kepimo popierių, padalintą į nedidelius gabaliukus (vieną lakštą padalinkite į šešias ar net aštuonias dalis). Ant aštrios peilio pusės uždėkite kepimo popieriaus lakštą ir įpjaukite sviestą. Tokiu būdu atlikite visus suplanuotus pjūvius. Kepimo popieriumi apvyniokite kiekvieną sviesto gabalėlį. Galiausiai sudėkite sviesto gabalėlius į sandariai uždarytą indą ir padėkite į šaldytuvą.

Kodėl sviestą  reikia padalyti į  kelias dalis?

Koks yra šios neįprastos gudrybės tikslas? Tai padeda sutaupyti daug laiko ir išvengti sviesto švaistymo. Taip padalintą gaminį galite užšaldyti. Kai jums reikia sviesto, pvz., pyragui, išimkite tik tiek, kiek jums reikia, todėl niekas nenueis perniek! Į porcijas padalintas sviestas, laikomas šaldytuve, palengvins gaminimą. Prieš tai paruošę vienodas porcijas, nebegaišite laiko matuodami reikiamą kiekį, pavyzdžiui, kurio reikia tešlai ar kitiems gaminiams. Jums net nereikės susitepti rankų, nes visada turėsite tiek sviesto, kiek reikia.

Kaip laikyti sviestą, kad jis netaptų kietas ir neapkarstų?

Sviestą  gana sunku išlaikyti šviežią ir minkštą, tačiau tai tikrai yra įmanoma. Vienas paprastas būdas padės jums palaikyti sviesto šviežumą ir puikų skonį. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai tiesiog  įdėti sviestą į sūrų vandenį. Mūsų močiutės naudojo šį sviesto laikymo būdą.

Žinoma, įpilti vandens į sviesto indą ir jį išpilti kiekvieną kartą, kai norisi pagaminti sumuštinį, gali būti nelengva. Būtent todėl naudinga pasigaminti tokį sviesto indą, kurį atidarius vanduo visada nuteka žemyn, o uždarius pakyla ir padengia sviestą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---