Ieškote traškių keptų bulvių recepto, kuris puikiai tiktų prie jūsų ruošiamo mėsos patiekalo?
Išbandykite šį receptą, kuris tikrai taps jūsų mėgstamiausiu!
Taisyklė Nr. 1 – gerai įkaitinta orkaitė
Jei norite tobulai iškeptų bulvių, orkaitės temperatūra turi būti 218°C.
Tai – optimali temperatūra, kad bulvių paviršius būtų idealiai traškus.
Taisyklė Nr. 2 – iš anksto išvirkite bulves
Šis žingsnis gali atrodyti nereikalingas, tačiau jis yra labai svarbus.
Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais (tai gali būti žiedeliai ar mėnuliukai) ir virkite 5 minutes.
Taisyklė Nr. 3 – įkaitinkite kepimo skardą
Kol bulvės verda, ant kepimo skardos įpilkite šiek tiek aliejaus ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Bulvės nebus permirkusios šaltuose riebaluose ir bus mažiau riebios.
Taisyklė Nr. 4 – sukratykite išvirtas bulves
Po 5 minučių virimo nupilkite vandenį.
Leiskite bulvėms džiūti 2 minutes, o tada uždenkite dangčiu ir stipriai papurtykite.
Būtent tai užtikrins traškią bulvių išorę.
Taisyklė Nr. 5 – kepimas
Kai iš orkaitės išimsite kepimo skardą ir subersite bulves, jos turi šnypšti.
Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 45-50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.
Prieš kepdami galite pabarstyti bulves kmynais ar rozmarinais, o sūdyti jas reikėtų tik kepimo pabaigoje.
Skaniausių keptų bulvių receptas pagal virtuvės šefą
Restorane, kuriame dirbau, gaminau keptas bulves, kurias visi labai gyrė. Paruošti tokias bulves galėsite ir savo namuose.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių (geriausia rinktis jaunas bulves)
- 1 arb. š. druskos
- 2 l šalto vandens
- 50 ml aliejaus
Kaip gaminti?
Jaunas bulves reikia gerai nuplauti ir perpjauti pusiau ar supjaustyti ketvirčiais, o senesnes bulves reikia nuskusti.
Sudėkite bulves į šaltą vandenį su druska ir pastatykite ant viryklės. Kaitinkite tol, kol paviršiuje pasirodys baltos putos. Nupilkite vandenį ir nusausinkite bulves.
Į skardą įpilkite aliejaus ir pašaukite į orkaitę.
Nustatykite 160 laipsnių temperatūrą.
Kai skarda įkais, į karštą aliejų sudėkite bulves.
Išmaišykite, kad kiekviena bulvė pasidengtų aliejumi.
Pagal skonį galima įberti žolelių ar prieskonių.
Padidinkite temperatūrą iki 180-200 laipsnių ir kepkite, kol bulvių paviršius taps auksinės spalvos.
Ant bulvių paviršiaus susidarys traški plutelė, dėl kurios bulvės būna itin skanios.
Skanaus!